Osijek
SURADNJA SAPONIJE I EKONOMSKOG FAKULTETA

Uvode dvosmjerni transfer znanja
Objavljeno 13. listopada, 2021.
Sklopljen je još jedan obostrano koristan sporazum o znanstveno-poslovnoj suradnji. Ekonomski fakultet, s jedne, i Saponia, s druge strane, dogovorili su suradnju u nizu znanstveno-razvojnih i stručnih područja, organiziranju stručnih praksi, seminara, posjeta tvornici i edukativnih programa, posebno na kolegiju Marketing strategije.

Marija Ham, redovita profesorica na Katedri za marketing, ističe kako je suradnja njezina fakulteta i Saponije rezultat obostranih nastojanja implementacije dvosmjernog transfera znanja. Ovo nije prvi put da studenti smjera marketing rješavaju poslovne slučajeve iz prakse. Upravo profesorica Ham i docentica Ana Pap, koje izvode nastavu u sklopu koje se ova suradnja provodi, veliko značenje daju iskustvu iz prakse s kojom studenti ovakvim načinom izvođenja nastave dolaze u doticaj.

Saponia će, sa svoje strane, nagraditi najbolje studentske radove, organizirati im posjet tvornici i mogućnost da se dodatno upoznaju s radom tvrtke. Prijedlozi i analize dane u studijama slučaja koristit će se u promišljanju marketinške strategije poduzeća u stvarnom poslovanju.

”Suradnjom s Ekonomskim fakultetom gradi se i kvalitetna baza stručnog kadra, a Saponia već godinama provodi uspješan model zapošljavanja mladog kadra s tek stečenom diplomom”, izjavila je Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije, prilikom potpisivanja ugovora, koji je prigodno potpisan u prostoru fakulteta. “Ekonomski fakultet i Saponia osigurat će pretpostavke za realizaciju dogovorenih projekata i programa, a takav koncept pridonosi razvoju zajednice te omogućava mladim akademskim građanima kvalitetniju podlogu za poslove za koje se obrazuju”, naglasio je, pak, Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta.

Zaključno, potpisivanjem ovog sporazuma i formalno je potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja osječkog Ekonomskog fakulteta i Saponije kao jednog od najprepoznatljivijih osječkih tržišnih brendova.



D. Kuštro
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije