Regija
U MAGADENOVCU

Azenić proziva Živkovića
Objavljeno 12. listopada, 2021.

MAGADENOVAC - Nakon što je načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković izvijestio da je stopirao Odluku o imenovanju članova Skupštine komunalnog poduzeća KOMAG d.o.o. Magadenovac, a koju je donijela njemu suprotstavljena većina u Općinskom vijeću, sastavljena od koalicija SDP-HNS-HSS i Most-Domovinski pokret, oglasio se i predsjednik Vijeća Velibor Azenić (Most). Poručio je da se Općinsko vijeće u svom radu drži Statuta Općine i Poslovnika o radu Općinskog vijeća.


- Svjesni smo da nekada, tko radi, može i pogriješiti, ali općinski načelnik zloupotrebljava članak 49. Statuta Općine Magadenovac kad god može zbog svojih privatnih interesa i odvlači pozornost s pravih problema unutar općine - piše Azenić (na snimci). U očitovanju navodi da Općinsko vijeće neće dopustiti stavljanje privatnih interesa ispred javnih.

 

- Nećemo blokirati rad Općine i podržat ćemo sve što je moralno i u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, ali nećemo dopustiti da u obnašanju javne dužnosti načelnik Općine Magadenovac svoje privatne interese stavi ispred javnog interesa. Općinski načelnik ne poštuje ni državne institucije i bahato se ponaša te tako ništa nije učinio oko rješenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 28. rujna 2018. Pozivam općinskog načelnika na suradnju i uvažavanje stavova Općinskog vijeća - zaključuje Azenić.


Podsjetimo, Azenić je u rujnu na konferenciji za novinare prozvao općinskog načelnika za nepotizam jer je zaposlio svoju suprugu, prvo na mjesto v. d. pročelnika općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, a potom kao direktoricu KOMAG-a. S. Fridl

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike