Osijek
SRIJEDA I ČETVRTAK U NADBISKUPSKOM VIKARIJATU

Dvodnevni 2. Kongres održivog razvoja zdravstvenog turizma
Objavljeno 13. listopada, 2021.

U srijedu i četvrtak u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku održat će se 2. Kongres održivog razvoja zdravstvenog turizma. Kongres organizira LUX Promocija i Glas Slavonije kao suorganizator, a ondje će govoriti eminentni stručnjaci s područja zdravstva.

Vlasnica LUX Promocije Sunčana Matić istaknula je da u Slavoniji postoje brojni potencijali te da je održiva vizija temeljni uvjet razvoja i napredovanja svakoga projekta.

- Zdravstveni turizam u brojnim razvojim strategijama nije uopće spomenut, što je alarmantna situacija. Kroz program kongresa otvorit će se mogućnosti gospodarskog rasta preko zdravstvenih usluga, a cilj mu je edukacija o razvoju zdravstvenih usluga u turizmu kao i pojašnjenje zdravstvenih usluga koje se već sad koriste u turizmu. Među brojnim eminentnim stručnjacima s područja zdravstva, ondje će biti i mr. sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, i govorit će o upravljanju rizicima i mogućnostima u zdravstvenom turizmu, odnosno o onome što je potrebno da Hrvatska postane destinacija zdravlja. Govorit će ondje i doc. dr. sc. Marinko Rade, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Rovinj, koji je turnover projektom u Hrvatskoj pozitivno djelovao na zdravstvo Hrvatske, odnosno dao je pozitivan primjer jer je profesionalce iz turizma i zdravstva zainteresirao za razvoj destinacija u kojima rade.

Ovaj će kongres svakako predstaviti slavonsku tradiciju u razvoju zdravstva i turizma, a vrlo je važan i panel drugoga dana kongresa kad će biti riječi o organizacijskoj kulturi i ljudskim resursima u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tema je važna, istaknula je Matić, jer se na taj način pomaže zdravstvenome sektoru na nacionalnoj razini. Također, tema kongresa bit će i iseljeništvo koje, smatra Matić, treba pretvoriti u nešto pozitivno, jer ljudi koji se nekoliko puta godišnje vraćaju u Hrvatsku investiraju u zdravstvo.

Dobra je vijest što je, prema riječima vlasnice LUX Promocije, Osijek već povezan s prirodom kao što je, primjerice, Kopački rit s već uigranim programima wellnessa. O tome će biti riječi i na kongresu, a Matić najavljuje i na budućim skupovima.

- Istaknula bih i suradnju sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kao i s vukovarskim Veleučilištem "Lavoslav Ružička". Te su ustanove generatori mladog kadra i budućih znanstvenih lidera – dodala je Matić, istaknuvši i suradnju s Glasom Slavonije te je naglasila da je cilj organizatora, ali i Glasa Slavonije kao suorganizatora, uz subjektivan dojam ostaviti i objektivne rezultate za budućnost cijeloj zajednici.

Pokrovitelji kongresa su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ACAP. Partneri kongresa su TZ grada Osijeka, TZ Osječko-baranjske županije, Iločki podrumi i Genox. M.Mihelić

GOSPODARSKI PROCVAT REGIJE JE IMPERATIV
Ovo je treća konferencija o turizmu u koju je Glas Slavonije aktivno uključen, a predsjednik Uprave i glavni urednik Glasa Slavonije Bojan Divjak naglasio je da je list prepoznao i podržao hvalevrijednu inicijativu Sunčane Matić i LUX Promocije. Samo sinergijsko djelovanje svih dionika, rekao je, može osigurati gospodarski procvat naše regije, a što mora biti imperativ, odnosno cilj svim subjektima iz regije i na nacionalnoj razini. Podržavajući ovakve projekte, kaže, izravno pridonosimo otkrivanju destinacije Slavonije i Baranje.


 

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike