Crna kronika
TRAJE POTRAGA ZA PROVALNIKOM IZ ČEPINA

Iz tri automobila ukrao torbice
Objavljeno 13. listopada, 2021.

U Čepinu, u noći između nedjelje i ponedjeljka, još uvijek nepoznati lopov provalio je u tri automobila koji su bili parkirani na kolnim prilazima i u dvorištima. Pri tome je ukrao torbice s dokumentima, bankovnim karticama, novcem i zlatnim nakitom 52-godišnjaka, 30-godišnjaka i 65-godišnjaka. Vlasnici su oštećeni krađama za više tisuća kuna. Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu te njihovi djelatnici nastavljaju traganje za provalnikom.

Iako policija često upozorava građane da ne ostavljaju nikakve stvari u svojim vozilima, očito je da i dalje veliki broj vlasnika automobila živi u zabludi misleći kako neće baš oni postati žrtve kradljivaca. Baš zbog toga, odnosno kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila savjetuje se da torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila), jer su tako ostavljeni predmeti dobar mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

- Zlatni nakit, novac, foto i videooprema, prijenosna računala, torbice, mjesto im nije u vozilima jer su često predmet krađe iz vozila. Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu, prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja, a vozilo zaključajte kada ga ostavljate, pa i za kratko vrijeme vašeg odsustva, primjerice za odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić, jer kradljivac to vrijeme može iskoristiti za krađu. Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima, zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika, ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora, a ako imate mogućnost, izvadite audio i videoopremu iz vozila. Uključite alarmni uređaj, ako je ugrađen u vozilo - upozoravaju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Krađa na osječkom području zna biti i na parkiralištima velikih trgovačkih centara. Upravo su predmeti ostavljeni na sjedalima pravi mamac za lopove. U slučaju da je automobil zaključan, provalnik doplijena dolazi na jednostavan način - razbijanje prozora na vozačevim ili suvozačevim vratima. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike