Sport
ZAVRŠIO MINIPREDAH

Brlek ide u drugu momčad, tamo će hvatati pravi ritam
Objavljeno 12. listopada, 2021.
Nakon tri dana predaha bijelo-plavi danas će opet biti u pogonu, a očekuje se povratak većine ozlijeđenih

Gradski vrt zadnjih je dana bio "okupiran" od strane HNS-a i hrvatske nogometne reprezentacije koja je na njemu odigrala kvalifikacijsku utakmicu za plasman na SP-u u Kataru protiv Slovačke.



Za to vrijeme nogometaši Osijeka imali su kraći predah. Nakon što su odradili utakmicu polufinala Memorijala Blage Zadre u Vukovaru, trener Nenad Bjelica dao im je tri dana odmora, a na okupu opet će biti danas poslijepodne, kada će početi pripreme za nedjeljni prvenstveni susret protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Bjelica se nada kako će već danas na raspolaganju imati većinu igrača koji su imali problema s ozljedama tijekom posljednjih desetak dana.

- U normalan trening trebao bi se vratiti Ivan Fiolić, a očekujem kako će u istom režimu biti Lončar. Za Ivušića i Bartoleca tek treba vidjeti u kakvom će biti stanju. Baš zbog neizvjesnosti oko Ivušića Marku Malenici dali smo obje utakmice na Zadrinom memorijalu kako bi lakše uhvatio potreban ritam, s obzirom na to da relativno dugo nije branio u kontinuitetu - rekao je trener bijelo-plavih.

Praktično u normalan režim treninga trebao bi krenuti i dugo ozlijeđeni Petar Brlek. On već neko vrijeme radi gotovo sve isto kao i ostatak momčadi, samo što ga se poštedjelo duel igre i jačih sprinteva. To je dio prevencije, a s obzirom na složenost ozljede križnih ligamenata koju je zaliječio.

- Polako ćemo ići s njim, jer ne želimo da obnovi tu tešku ozljedu. Na treninzima je uglavnom igrao "džokera" na skraćenom terenu, čisto kako bi osjetio loptu i igru nakon duge stanke. Pazimo na njega, osim toga prijavili smo ga za B momčad, pa će kroz nastupe na drugoligaškim terenima polako hvatati željeni ritam. Ako sve prođe prema planu, do kraja prvog dijela sezone trebao bi odigrati i prvoligaške minute - otkrio je Bjelica.

Stanka je zatekla bijelo-plave u solidnoj formi, pa treba vjerovati kako će ona i nakon nje nastaviti uzlaznu putanju. Osječanima slijedi miniciklus u kojem će imati jedan derbi (Rijeka) i tri utakmice protiv momčadi sa samog dna tablice (Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac i Istra 1961), a u taj prvenstveni raspored ugurala se i Kup utakmica protiv momčadi iz samog vrha drugoligaške konkurencije Rudeša (26. listopada). To ne znači kako će imati lak posao. Upravo susreti protiv momčadi koje se bore za prvoligaški život znale su bijelo-plavima biti škakljive, a sada su u poziciji koja im ne dopušta nova "proklizavanja" u susretima tog tipa. Opet su lovci, a ne lovina, što zapravo i nije loša vijest, jer se u takvom položaju, pokazalo se ranije, bolje osjećaju.

Iako je svaki miniciklus u neizvjesnosti koja vlada u vrhu prvoligaške tablice važan, ovaj koji počinje u nedjelju mogao bi uvelike odrediti smjer kojim će Osijek ići do kraja polusezone. Nakon dobrog starta u sezonu bijelo-plavi su uletjeli u određene rezultatske turbulencije iz kojih su uspjeli pronaći izlaz u posljednja tri kola. Sada trebaju nastaviti tim putem, a prava vodilja treba im biti prvo poluvrijeme susreta protiv Hajduka kada su nametnuli visok ritam. Ako će uspjeti učiniti takav pritisak na momčadi iz donjeg dijela tablice, onda rezultati ne bi trebali izostati.

Moglo bi se reći kako je Osijek stigao do prve "prijelomnice" sezone. Korak s vodećima drži, a tako će ostati samo ako bijelo-plavi uspiju ući u veću pobjedničku seriju. Recimo, bar onakvu kakvu su imali na samom početku prvenstva kada su u prvih pet kola imali četiri pobjede i remi.


Dalibor Keler
DELEGACIJA HNS-a OBIŠLA PAMPAS
Predstavnici HNS-a obišli su gradilište novog stadiona i trening-kampa NK Osijek na Pampasu. Delegaciju Hvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Marijan Kustić, a u njegovoj pratnji bili su izvršni direktor Tomislav Svetina, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljajić, Ante Kulušić, Drago Lucić i Robert Markulin, predsjednikov savjetnik Stjepan Merkaš, odnosno voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš. S napretkom radova upoznala ih je članica Uprave NK Osijek, Valentina Koprivnjak, a predsjednik Marijan Kustić iskazao je zadovoljstvo što će NK Osijek, ali i Hrvatska u cjelini, dobiti moderan nogometni stadion.

Najčitanije iz rubrike