Sport
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 2023.

Azeri nam ne bi smjeli stati na pobjednički put
Objavljeno 12. listopada, 2021.
Hrvatska U21 reprezentacija odlično je odradila prva tri susreta u kvalifikacijama za Euro, koji će se 2023. održati u Rumunjskoj i Gruziji. S maksimalnih devet bodova mladi su Vatreni na diobi prvog mjesta skupine A s Austrijom, koja ima bolju razliku pogodaka, ali i utakmicu više.

Priliku za nastavak pobjedničkog niza izabranici Igora Bišćana imat će večeras (18.30) u Sumgayitu protiv Azerbajdžana, koji su na početku kvalifikacija svladali u Velikoj Gorici 2:0. Tada je sve bilo riješeno u prvih 25 minuta, a taj je detalj istaknuo i sam Bišćan, upozorivši kako su Azeri opasnija momčad te da ih se ne smije podcijeniti. Slično razmišlja i napadač Lukas Kačavenda, starter u sve tri dosadašnje utakmice.

- Dosta smo kvalitetniji od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo - rekao je napadač zagrebačke Lokomotive.

U ovim kvalifikacijama prva napadačka opcija je Roko Šimić, koji je i naš drugi strijelac s dva pogotka, iza Luke Sučića (3), koji je jučer s A reprezentacijom bio u Gradskom vrtu. Šimić je zabio Azerima u prvom susretu, koji također vjeruje u nastavak pobjedničkog niza.

- Neće biti lagano protiv Azerbajdžana, ali ako ćemo mi biti kao što smo bili protiv Norveške, onda ćemo odnijeti sva tri boda.

Naš današnji domaćin nakon rujanskih poraza od Hrvatske i Austrije (0:6) prije četiri je dana iznenadio Finsku remiziravši na svom terenu 1:1. I to je upozorenje našim mladim nogometašima da opuštanja ne smije biti i vjerovati je kako si neće pokvariti startni učinak. Ne trebaju zaboraviti ni da izravan plasman na Euro imaju samo pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija, a preostali će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije. G. Roguljić
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike