Novosti
SAMO TROJE ZARAŽENIH

U KBC-u Osijek do sada 805 testiranja
Objavljeno 12. listopada, 2021.
Od 4. listopada, kada je počelo obvezno testiranje na koronavirus djelatnika Kliničkog bolničkog centra Osijek koji nemaju COVID potvrdu, do 11. listopada ono je obavljeno četiri puta – u nedjelju, srijedu, petak i ponovo u nedjelju. Ukupno je, kako kaže prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC-a Osijek, obavljeno 805 testiranja za 300-tinjak djelatnika.

"Neki se djelatnici sad ne moraju testirati, s obzirom na produženje imunosti na 12 mjeseci sukladno s odlukom Stožera civilne zaštite RH. U tih 805 testiranja netko se već testirao i tri-četiri puta, a u početku se testiralo više djelatnika nego sad", objašnjava dr. Drenjančević, dodajući da su u četiri do sada obavljena testiranja tri potvrđena pozitivna testa na COVID-19. Ti su djelatnici, kaže, trenutno kod kuće i ondje se liječe, a ističe da je cijepljenost otpočetka bila visoka, i zdravstvenoga i nezdravstvenoga osoblja. Usto, dodaje dr. Drenjančević, svaki se dan netko od djelatnika prijavi da se cijepio na nekom od punktova, a i u KBC-u Osijek sada je ponuđena mogućnost za cijepljenje. "Do petka nam se trebaju javiti oni djelatnici koji se žele cijepiti kod nas", naglašava dr. Drenjančević.
S danom 30. rujna u KBC-u Osijek od ukupnoga broja zaposlenih cijepljeno je njih 77,46 posto, a 80,60 posto necijepljenih djelatnika imuno je zbog preboljenja koronavirusa od 1. travnja 2021. do danas. Dodajmo da je samo jedan djelatnik KBC-a Osijek odbio testiranje. "Čak se ni taj djelatnik sad ne mora testirati, jer podliježe onome roku od 12 mjeseci od preboljenja koronavirusa", kaže dr. Drenjančević.

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavljenom u ponedjeljak, u laboratorijima KBC-a Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u 24 sata obrađena su 233 uzorka, od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, dvije iz Đakova, a po jedna iz Bilja i Čepina. U KBC-u Osijek i Općoj županijskoj bolnici Našice 52 su osobe hospitalizirane, a 13 ih je na respiratoru. Nažalost, preminule su dvije osobe, iz Belog Manastira i Našica, u dobi od 56 i 64 godine. U samoizolaciji su 744 osobe. M.Mihelić
Drenjančević: Do petka nam se trebaju javiti oni djelatnici koji se žele cijepiti u KBC-u Osijek

52

osobe trenutno su hospitalizirane u Osijeku i Našicama zbog COVID-19

Najčitanije iz rubrike