Regija
JAVNI POZIV DO KRAJA STUDENOGA

Osigurali 450.000 kuna za stambeno zbrinjavanje mladih
Objavljeno 12. listopada, 2021.
SLATINA



Nakon što su u svibnju tri mlade obitelji iskoristile financijsku potporu za stambeno zbrinjavanje, koju Grad Slatina odobrava u iznosu od 10.000 po obitelji, u kolovozu takvu potporu iskoristile su još četiri obitelji, a ovih dana gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao je još šest ugovora kojima se mladim obiteljima sa slatinskog područja odobrava financijska potpora za stambeno zbrinjavanje.

Tako je do sada isplaćeno 130.000 kuna, a ukupno planirana sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji za ovu godinu iznose 450.000 kuna.

– Drago mi je što su mlade obitelji sa slatinskog područja prepoznale napore Grada da im se pomogne u rješavanju njihova stambenog pitanja. Prošle smo godine odobrili sedam takvih potpora koje su iznosile 7500 kuna po obitelji te je ukupno isplaćeno 52.500 kuna. S povećanjem potpore od ove godine na 10.000 kuna imamo i gotovo dvostruko veći broj podnesenih zahtjeva. Iznimno sam zadovoljan jer to znači da se na slatinskom području radi i gradi te da mladi ovdje planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji – rekao je gradonačelnik Ostrošić te pozvao sve zainteresirane mlade obitelji da iskoriste ovu potporu za koju je javni poziv otvoren do kraja studenoga ove godine.

Na javni poziv mogu se javiti mlade obitelji čiji su članovi obitelji državljani Republike Hrvatske, od kojih bar jedan bračni ili izvanbračni partner ima prebivalište na području grada Slatine minimalno godinu dana, da je mlađi od 40 godina u godini raspisivanja javnog poziva, da nema u vlasništvu ili suvlasništvu drugu kuću ili stan i da nije otuđio stambeni objekt.

Potpora se može odobriti pri gradnji ili kupnji obiteljske kuće, stana ili građevinskog zemljišta, a sve informacije o mogućnostima i načinu ostvarenja potpore mogu se dobiti u gradskoj upravi u Slatini. P.Ž.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike