Osijek
PUT DO UŠTEDE

Energetska obnova OŠ Franje Krežme
Objavljeno 12. listopada, 2021.
Skele postavljene oko Osnovne škole Franje Krežme Osijek dale su naslutiti početak energetske obnove zgrade škole iz EU fondova. Kako nam je pojasnila ravnateljica Jadranka Jurić, obnova uključuje popravak, odnosno izolaciju krovišta i sportske dvorane te ugradnju ventilacijskih uređaja, tzv. rekuperatora koji će biti postavljeni u sve razrede.

- Ti će uređaji izmjenjivati zrak, pa učitelji više neće morati otvarati prozore, a istovjetan uređaj bit će i u sportskoj dvorani. Uz to, bit će napravljena i toplinska podstanica – kratko je pojasnila ravnateljica Jurić.

Dodajmo tome da je planirana zamjena dijela vanjske stolarije, zamjena postojeće s LED rasvjetom, ugradnja termostatskih ventila i termostatskih glava, ali i sustava ventilacije zgrade škole i sportske dvorane. Tu je također i ugradnja sustava za solarnu pripremu potrošne vode te ugradnja sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode uz mogućnost spajanja na ISGE. Cilj projekta energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora smanjenje je potrošnje energije. Tako će se i energetskom obnovom škole znatno smanjiti potrošnja energije i na taj način pridonijeti ciljevima EU direktiva energetske učinkovitosti. Konkretno, planira se ušteda do oko 64 posto. Inače, ukupna je vrijednost ovoga projekta 7.144.000 kuna. Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike