Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U ZAGREBU

Autom usmrtio vozača e-romobila
Objavljeno 10. listopada, 2021.
Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu na Servisnoj cesti (paralelnoj s Branimirovom) oko 21.30 u Zagrebu. Kako doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, nesreća se dogodila kada je 28-godišnjak upravljao automobilom Opel Astra zagrebačkih registracija Servisnom cestom u smjeru zapada. S dolaskom do razine kućnog broja 10a Branimirove ulice nije se zaustavio kod prometnog znaka "raskrižje s cestom s prednošću prolaska", nego je nastavio kretanje namjeravajući se, nakon blagog lijevog zavoja, uključiti na kolnik Branimirove ulice. Vozeći bez zaustavljanja, 28-godišnjak je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio električnog romobila kojim je upravljao 46-godišnjak, a koji se kretao Servisnom cestom u smjeru istoka, prema Štefanovačkom zavoju, zadržavajući smjer kretanja, a imao je prednost. Od posljedica teških ozljeda 46-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Automobil se nakon udara u romobil i vozača zaustavio nakon nekoliko metara.

Očevid nesreće vodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć policijskih službenika I. postaje prometne policije Zagreb. Zbog očevida promet vozila i pješaka Servisnom cestom, koja spaja Štefanovečki zavoj i Mandlovu, bio je obustavljen od 21.35 do 1 sat u nedjelju. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" protiv 28-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.

U policijskom očevidu nedvojbeno je utvrđeno da je za smrt vozača romobila kriv vozač automobila, koji mu je oduzeo prednost. S obzirom na broj električnih romobila na cestama bilo je pitanje dana kada će se dogoditi nesreća sa smrtnom posljedicom. U sudskom postupku, do kojeg će sasvim sigurno doći, vještačit će se i romobil, kako bi se vidjelo je li u trenutku sudara svjetlo bilo upaljeno i je li vozač na sebi imao reflektirajuću odjeću, prsluk, s obzirom na to da je bila noć. Zbog ove se nesreće na vozače e-romobila apelira da budu oprezni na križanjima, čak i ako imaju prednost. S.Lacić/M.Bugarić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike