Sport
HRVATSKI IZBORNIK JASNO PORUČIO: "DOŠLI SMO POBIJEDITI"

Sad smo svi bijelo-plavi. Mile i Borna su tu, ali dolaze mlađi, konkurencija je jaka
Objavljeno 10. listopada, 2021.

Vezani članci

SLOVAKE NESRETNI PORAZ OD RUSIJE UDALJIO OD SP-A

Protiv momčadi kao što je Hrvatska moramo dati sve najbolje od sebe

Izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić bio je dobro raspoložen na posljednjoj konferenciji za novinare uoči susreta sa Slovacima.



Dalić ima razloga za dobro raspoloženje, nakon lutanja i brljanja tijekom ovogodišnjeg Eura, ali i prije njega, uspio je ponovno podići reprezentaciju, vratiti povjerenje nacije i danas se malo tko pita je li on pravi čovjek za klupu reprezentacije. Dalićevo mjesto na izborničkoj klupi je sigurno, a bit će još sigurnije odvede li Vatrene u Katar sljedeće godine.

- Naše cilj je u Osijeku ostvariti pobjedu kako bismo se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ispred nas je možda i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Rusija ima teško gostovanje u Sloveniji, a jedno je sigurno, mi protiv Slovaka idemo s punom snagom - najavio je hrvatski izbornik, čija je momčad u nizu od tri pobjede i šest utakmica bez primljenog gola u kvalifikacijama za SP. Hrvatska za sada ima sve pod kontrolom, prva je na tablici, a pobjedničkim nizom tu će čelnu poziciju i zadržati.

Za susret sa Slovacima Dalić je najavio neke promjene u sastvu. Promjene diktiraju ozljede, kartoni i umor, a nešto i on sam.

- Bit će promjena, ne zbog toga što netko nije bio dobar protiv Cipra, nego jer želimo veću agresiju i svježu krv. Nisu svi maksimalno spremni.

Jedna od tih promjena je da se Domagoj Vida vraća na svoju poziciju u obrani, a Dalić je najavio kako će umjesto kartoniranog Matea Kovačića zaigrati Mario Pašalić.

- Pašalić je taj koji voli igrati u završnici, takav nam igrač nedostaje. Igra dobro, to je i pokazao u reprezentaciji.

S obzirom na to da se igra u Gradskom vrtu, hoće li priliku dobiti i domaći dečki Mile Škorić i Borna Barišić?

- Sad smo svi bijelo-plavi, ha,ha, ha... Zadovoljan sam Miletom, ali tu su igrači koji igraju u Bundesligi i jačim klubovima. Volio bih kad bi mu se otvorila situacija, ali konkurencija je jako velika. Borna je isto u konkurenciji, tu je. Koga god stavim, neću pogriješiti... Veseli me konkurencija u reprezentaciji, dolaze mladi igrači koji se nameću, koji donose novu energiju i snagu. Moramo potvrditi ovo do kraja da dobiju puni prosperitet - kaže Dalić.

Hrvatski se izbornik osvrnuo i na večerašnjeg suparnika. Slovaci su se već pomirili da ne idu na SP, ali mogu biti opasni.

- Igrali su dobro u Rusiji, posjed 70 posto vremena. Imaju jako dobru veznu liniju s Hamšikom i Kuckom, dobrog centarfora Boženika. Moramo paziti na pogreške. Znamo da nema Lobotke i Weissa, ali dolaze drugi, koji možda hoće pokazati više. Moramo biti maksimalno motivirani i od prve minute krenuti agresivno. Naš cilj je jasan i znamo po što smo došli u Osijek - po pobjedu!

I. Liović


Standings provided by SofaScore LiveScore
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini