Sport
SLOVAKE NESRETNI PORAZ OD RUSIJE UDALJIO OD SP-A

Protiv momčadi kao što je Hrvatska moramo dati sve najbolje od sebe
Objavljeno 11. listopada, 2021.

Vezani članci

PONOVNO U GRADSKOM VRTU

Vatreni u Osijeku nikada ne gube

Slovačka javnost je razočarana, nakon minimalnog poraza u petak od Rusije njihova reprezentacija napravila je korak unatrag i vrlo je daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Iako nije sve izgubljeno, u nekom ludom i gotovo nevjerojatnom raspletu u posljednje tri utakmice Slovaci bi se mogli približiti Kataru, ali u to čudo više nitko ne vjeruje. Ne samo u Hrvatskoj ili Rusiji nego i u Slovačkoj, koja je trenutačno na četvrtom mjestu skupine sa sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije. Slovaci su već otpisali svoju reprezentaciju, pa se nagađa da bi izbornik Štefan Tarkovič u Gradskom vrtu mogao pružiti priliku igračima koji su manje igrali.

- Promjena u momčadi definitivno će biti, ali ne onih radikalnih. Mijenjat ću jer moram - kazao je Tarkovič.

Znači, ne zato što želi dati priliku mlađim igračima i onima koji su manje igrali, nego jer se nakon utakmice u Rusiji nekoliko igrača požalilo na ozljede.

Slovačka je ostavila mnogo bolji dojam od Rusije nakon utakmice u Kazanju u petak. Diktirala je tempo, napadala i stvarala šanse. Imali su Slovaci više od 20 udaraca prema suparničkim vratima, no na kraju je sve to bilo uzalud jer su poraženi sa 1:0.

- Nije mi lako pripremiti momčad nakon onog nesretnog poraza od Rusije. No pred nama je nova utakmica, moramo ju pokušat odigrati najbolje što možemo. Naš cilj je pokušati iznenaditi Hrvatsku i pobijediti - optimističan je Tarkovič.

Koliko je dobro pripremio momčad, vidjet će se večeras, a Slovaci najavljuju kako se protiv viceprvaka svijeta žele predstaviti u svom najboljem izdanju.

- Svaki poraz boli, a nas posebno onaj u Rusiji, jer odigrali smo dobru utakmicu, a ostali bez bodova. S obzirom na sve medijske napise i razočaranje, sad nam je vrlo teško. No svakoj momčadi, pa tako i nama, Hrvatska je izazov. Protiv jedne tako jake momčadi, aktualnih viceprvaka svijeta, želimo odigrati najbolje. Bila bi to neka utjeha za poraz od Rusije - najavio je slovački izbornik. I. Liović


Standings provided by SofaScore LiveScore
Šanse su malene, ali još uvijek postoje
Veznjak Juraj Kucka kaže kako nakon golemog razočaranja u momčadi ipak vlada dobra atmosfera.

- Raspoloženje je dobro, sad razmišljamo samo o ovoj utakmici. Nije bilo lako nakon susreta s Rusijom i onakvog poraza, ali imamo motivaciju odigrati dobru utakmicu s Hrvatskom. Moramo ući u susret bez straha i pokazati da možemo igrati dobar nogomet.

Navijači i javnost oprostili su se od nastupa na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, a Kucka također priznaje da će do Katara biti vrlo teško doći.

- Zaostatak za Hrvatskom i Rusijom je velik. Naše šanse su malene, ali postoje. U ovu utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno i želimo biti još bolji nego u prethodnim susretima.

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike