Osijek
POČINJE 10. CIKLUS OTVORENOG ČETVRTKA

Razgovor s redateljem Daliborom Matanićem
Objavljeno 10. listopada, 2021.
U četvrtak, 14. listopada, s početkom u 18 sati, održat će se svečano otvorenje desetog ciklusa Otvorenog četvrtka. Otvorenje je najavljeno u dvorištu Knjižnice Filozofskog fakulteta (Školska ulica 4), a u slučaju lošeg vremena održat će se u svečanoj dvorani (soba broj 60, II. kat), Filozofskog fakulteta (Jägerova 9).



Ciklus će uime uprave Filozofskog fakulteta otvoriti prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Stephanie Jug. Više o samom Otvorenom četvrtku reći će prof. dr. sc. Milovan Tatarin, kao idejni začetnik samog Otvorenog četvrtka, doc. dr. sc. Ljubica Matek i doc. dr. sc. Jasna Poljak Rehlicki kao nekadašnje voditeljice tog projekta i Domagoj Kostanjevac, kao jedan od trenutačnih suvoditelja i moderator svečanog otvorenja. U sklopu otvorenja dr. sc. Luka Pejić razgovarat će s poznatim redateljem Daliborom Matanićemem o filmu te o društveno angažiranoj suvremenoj filmskoj umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu, odnosno o njezinim ograničenjima, potencijalima i temama koje problematizira.



Događanje je otvoreno za javnost, ali zbog trenutačne epidemiološke situacije broj je posjetitelja ograničen na 100 te je potrebno pridržavati se aktualnih epidemioloških mjera. Predavanje će se prenositi i preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata, javlja Domagoj Kostanjevac, suvoditelj Otvorenog četvrtka. I.R.G.
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike