Kultura
NOVI PROJEKT HIT TEATRA "TKO JE BIO KRAPINKO"?

Slikovnica kao prozor u svijet hrvatskih neandertalaca
Objavljeno 11. listopada, 2021.
Često čujemo kako su živjeli naši stari, ali rijetko kako su živjeli naši najmlađi? Ovih je dana svjetlo dana ugledala interaktivna slikovnica "Tko je bio Krapinko?", prva u Hrvatskoj koja je otplovila u prošlost do nalazišta pračovjeka u Krapini, i najmlađe upoznaje s nekadašnjim životom njihovih vršnjaka. Kroz taj svijet na zabavan i edukativan način vodi ih simpatičan dječak Krapinko, a stihovi u rimi i zanimljive pitanja mališane angažiraju da aktivno sudjeluju u istraživanju kako se nekad živjelo. Interaktivnu slikovnicu "Tko je bio Krapinko?", koja se temelji na povijesnim faktima, a namijenjena je publici starijoj od tri godine, zajedno su osmislile autorice Matea Elezović-Brdar i Ivana Sertić, a izdana je u produkciji i nakladništvu HIT TEATRA. Ilustracije su povjerene akademskom kiparu i nagrađivanom ilustratoru Svenu Klobučaru.

Još vruć iz tiskare "Krapinko" je svečano promoviran u Muzeju krapinskih neandertalaca, u sklopu Dana europske baštine 2021., gdje je izazvao golem interes. Poznatoj glumici i umjetničkoj voditeljici HIT TEATRA Matei Elezović-Brdar, koja je prije dva mjeseca postala majka još jednog dječačića, podršku su pružili brojni prijatelji i kolege iz javnog i kulturnog života, prije svega glumice Ana Vilenica, Ana Gruica, Petra Težak, Tena Jeić Gajski i Petra Cicvarić, koje su svoje klince i klinceze dovele da upoznaju Krapinka i prvi kući ponesu svoje potpisane primjerke slikovnice.

Tko želi razveseliti svoje najmlađe i potaknuti ih na čitanje, ova inovativna slikovnica može se naručiti na https://hit-teatar.hr/krapinko/, kupiti u suvenirnici Muzeja krapinskih neandertalaca i u Knjižari Vuković&Runjić, u zagrebačkoj Teslinoj 16. T.K.
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike