Sport
KRALJ CIGANA POSLAO AMERIKANCA U BOLNICU

Tyson Fury čeka Joshuu ili Usika. "Samo mi dođite"
Objavljeno 10. listopada, 2021.
- Oduvijek sam tvrdio da sam ja najbolji na svijetu, a Wilder je drugi najbolji - kaže Fury nakon velike trilogije i pobjede

Britanski boksač irskog podrijetla Tyson Fury odbranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, nakon što je u Las Vegasu pred više od 20 tisuća ljudi u spektakularnoj borbi za WBC-ov pojas nokautirao Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi.



- Nokautirat ću Wildera - zagrmio je u najavi meča Kralj Cigana. I ispunio je obećanje. Fury je nekoliko puta rušio Amerikanca, zadavao mu teške udarce, ali se Wilder odbijao predati. Dizao se nakon odbrojavanja i, onako uzdrman, pronalazio novu snagu i uzvraćao udarce Furyju, koji je u 11. rundi ipak završio posao. Nakon serije aperkata i krošea, posljednji je put poslao Wildera na pod, nakon čega je sudac prekinuo fenomenalan meč koji će se sigurno pamtiti. U ringu su bila dva diva, 126 kilograma težak Fury i 108 Wilder, udarci su sijevali na sve strane, bilo je padanja obojice, odbrojavanja, podizanja, a nakon svega Amerikanac je završio u bolnici. Iz njegova tima kažu "ništa ozbiljno, ali nije se dobro osjećao nakon meča".

Odlično su se zato osjećali svi oni koji su gledali pravu boksačku poslasticu, u kojoj je Fury potvrdio kako je ponajbolji, ako ne i najbolji, boksač svijeta.

- Bila je ovo borba vrijedna bilo koje trilogije u povijesti sporta. Deontay Wilder vrhunski je borac, doista me natjerao da zaradim svoj honorar - kazao je Fury. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede, uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. godine. Fury sad čeka da mu u ring dođu Joshua ili Usik i da poveže sve naslove i postane prvi teškaš nepobitni prvak svijeta od Lennoxa Lewisa, koji je to bio prije 21 godine.
Ivana Liović

Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike