Mozaik
DOBITNIK SE NE JAVLJA

Nitko neće veliku kuću bivšeg narkobossa
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Tri tjedna nakon završetka meksičke lutrije, na kojoj je dobitak bio i bivša kuća bivšeg narkobosa Joaquina El Chapa Guzmana, dobitnik se još nije javio. Voditeljica državne lutrije Margarita Gonzalez pozvala je ovog tjedna na konferenciji za novinare predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora da ljudi provjere kupljene srećke kako bi vidjeli jesu li osvojili kuću.

Uoči Dana neovisnosti Meksika na posebnoj su lutriji 15. rujna ponuđene ukupno 22 bezgotovinske nagrade. Mnoge od njih bile su imovina oduzeta krijumčarima droge ili korumpiranim dužnosnicima. Prihod je namijenjen meksičkim olimpijskim sportašima. Glavna nagrada bila je loža na stadionu Aztec.

Jedna od nekretnina bila je kuća u zapadnomeksičkom gradu Culiacanu, kolijevci Guzmanova narkokartela Sinaloe. Bila je to jedna od sedam kuća povezanih sustavom tunela. Kroz jedan od njih, kanalizacijski otvor ispod kade, Guzman je pobjegao kada su ga vojnici 17. veljače 2014. pokušali uhititi. Sada je u zatvoru u SAD-u. Meksička vlada nekoliko je puta pokušala prodati kuću na dražbi, ali nije našla kupca. Prodano je samo 39 posto od dva milijuna srećki, koje su stajale 80-ak kuna.

Guzmanovu bivšu kuću osvojio je listić serijskog broja 1.438.619.

Meksički mediji raspisali su se kako je razumljivo da nitko ne želi postati vlasnikom bivše kuće El Chapa, iz straha od još uvijek aktivnih članova narkokartela Sinaloa. Neki su rekli da bi objavljivanje identiteta “sretnog” dobitnika bilo sigurna smrtna presuda. H



Milan Bugarić
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike