Mozaik
DALEKA OBALA IMA NOVU PJESMU "CVIJET"

Singl posvetili nježnoj i zatomljenoj ljubavi
Objavljeno 9. listopada, 2021.

Daleka obala, nakon dugog toplog ljeta kojeg su iskoristili za koncertne aktivnosti, vratila se u studio i razveselila nas izlaskom romantičnog novog singla "Cvijet", koji će vas pogoditi poput Amorove strelice i ispuniti vas samo pozitivnim emocijama.

Naime, singl "Cvijet" neupitno izaziva upravo one emocije koje smo svi znali osjetiti kada bismo slušali one stare, svima nam dobro znane hitove Daleke obale, koji su nas pratili tijekom predivnih ljetnih noći provedenih na plaži uz ekipu i gitaru, ali i grijali nas tijekom zimskih mjeseci. Ljetni ugođaj i romantičan tekst ove savršene pop/rock-pjesme, nesumnjivo je dobitna kombinacija te će zasigurno nastaviti niz bezvremenskih hitova Daleke obale.

 

 - Pjesma ‘Cvijet‘ romantična je posveta nježnoj i zatomljenoj ljubavi. U vrtoglavoj jurnjavi koju nam svakog dana nameće ova sve mahnitija svakodnevica čovjek zaboravi zalijevati taj nježni cvijet ljubavi koji svi imamo negdje u sebi i koji treba tek nekoliko kapljica pažnje da bi se otvorio. Cvijet je uvijek bio simbol božanske divote i kreacije, jer čovjek je u stanju izmisliti i stvoriti štošta, od mikrokamera pa do golemih strojeva koji lete u svemir, no nije u stanju stvoriti nešto tako prekrasno i nježno kao što je jedan obični mali cvijet - poručuje Boris Hrepić Hrepa.

Nova pjesma popraćena je fantastičnim videospotom u kojem je Daleka obala zasvirala na prostoru Dalmacijavina u Splitu, sjajno se stopivši s nadrealnim kadrovima koji prikazuju glavnog protagonista samog na svijetu koji se pojavljuje u zaštitnom ‘biohazard‘ odijelu i susreće se sa svjetlećim cvijetom kao božanskom kreacijom prekrasnih boja. Upravo taj pojedinac cvijet potom brižno presađuje u posudu, odnosi do mora te ga pušta da se otisne od obale i zaputi u bezdan. Prema riječima redatelja spota Milana Latkovića, ideja je bila prikazati samoću, neprežaljenu ljubav i glavnog protagonista koji ujedno predstavlja i unutarnje stanje onoga tko pjeva. Kadrovi videospota snimani su u industrijskom dijelu Splita, u bivšem kamenolomu u Žrnovnici te na lokaciji Dalmacijavina, kojima bend ovim putem posebno zahvaljuje.

Autor glazbe i stihova nove pjesme je Boris Hrepić, dok iza aranžmana stoje članovi benda Daleka obala - Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković i Jakša Jordes, zajedno sa svojim producentom Leom Anđelkovićem. Kao prateći vokali pojavljuje se najdulji bendovski suradnik Neno Belan, koji je odsvirao i klavijature te Antonija Vrgoč Rola iz grupe Sunnysiders. Pjesmom "Cvijet", koju je Daleka obala snimila u zagrebačkom studiju Sound Station, ujedno najavljuju i novi, sedmi po redu studijski album, čiji detalji tek trebaju biti otkriveni. T.K.

Možda ste propustili...

SUŠA UNIŠTAVA MEZOPOTAMSKE MOČVARE

Rajski vrt u Iraku pretvorio se u pustinju

POPULARNA ANIMIRANA SERIJA “LOVE, DEATH AND ROBOTS”

Odobrena je i četvrta sezona

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA SLATINSKOM LJETU NASTUPIO AURA BAND

Sjajni glazbenici poznaju
ukus publike kojoj sviraju
i zadovolje svačiji ukus

2

ZBOG DISKRIMINACIJE

Akademijina isprika
nakon pedeset godina

3

OSJEČKO LJETO KULTURE: MAROKANSKI DANI

Bogata prošlost i kultura