Novosti
IZBODEN U ŠUMI KOD NAŠICA

Unatoč naporima liječnika muškarac preminuo od uboda stršljena
Objavljeno 8. listopada, 2021.

Ubod stršljena za muškarca mlađe životne dobi s našičkoga područja ipak je bio koban. Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek za Glas Slavonije potvrdili su da je pacijent preminuo tijekom četvrtka.


Podsjetimo, muškarac za kojeg smo neslužbeno doznali da je 1988. godište, dovezen je vozilom Hitne pomoći na jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za neurologiju. Uslijed više uboda stršljena stradao mu je središnji živčani sustav te mu je stanje bilo izuzetno teško. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o obiteljskom čovjeku s djecom koji se u nesretnom trenutku našao u šumi na našičkome području, a gdje su bili još i neki radnici. Unatoč tome što je, kako doznajemo, bio najprije zbrinut u Općoj županijskoj bolnici Našice, a potom hitno prevezen u KBC Osijek, nesretnome čovjeku nije bilo spasa.


Valja još jednom apelirati na sve koji odlaze u prirodu da ondje, ukoliko idu sami, uvijek kraj sebe imaju mobitel kako bi eventualno mogli pozvati pomoć. Uputno je i voditi računa o limenkama, odnosno bocama s napitcima u koje znaju ulaziti kukci, nerijetko i stršljeni. U slučaju uboda stršljena, a koji je posljednjih godina odnio nekoliko života na području Slavonije, treba se obratiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi. M. Mihelić

Možda ste propustili...

U HRVATSKOJ 175 NOVOZARAŽENIH OSOBA

Ljeto u Europi počinje s novim covid valom

PODIZANJE REJTINGA HRVATSKE U INVESTICIJSKU KATEGORIJU

Plenković: Moody's-ova najava potvrđuje važnost ulaska u eurozonu

Najčitanije iz rubrike