Sport
BIJELO-PLAVI U VUKOVARU

Bohar otišao kući, Bjelica daje priliku igračima iz sjene
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Na Memorijalu će danas zaigrati prvotimci bijelo-plavih, a u nedjelju će na teren momčad Osijeka II

Nogometaši Osijeka danas će zaigrati na Memorijalnom turniru Blage Zadre u Vukovaru. Bit će to osmo izdanje tog turnira posvećenog legendarnom zapovjedniku i generalu Hrvatske vojske koji je izgubio život tijekom bitke za Vukovar.



Uz bijelo-plave na turniru će nastupiti domaćin Vukovar 1991, drugoligaš Cibalia i BiH premijerligaš Široki Brijeg, koji je, zanimljivo, osvajač dosadašnjih svih sedam turnira. Eto zanimljivog izazova za Nenada Bjelicu i njegovu momčad da pokušaju prekinuti tu dominaciju Hercegovaca. Naravno, bijelo-plavima rezultat na tom turniru neće biti u prvom planu, ali kad su već tamo, vrijedi ga pokušati osvojiti. Međutim, Bjelica je svoj plan podredio pripremama za susret protiv Slaven Belupa, pa će tako prvotimci u Vukovaru zaigrati samo danas u susretu protiv domaćina Vukovara 1991., a završnog će dana turnira, u nedjelju, neovisno o ishodu utakmice u petak na teren momčad Osijeka II. Nedvojbeno će taj nastup dobro doći i toj momčadi koja se natječe u drugoligaškom društvu gdje je također stanka u prvenstvu zbog reprezentativnih akcija. U biti, takva odluka Nenada Bjelice posve je logična s obzirom na to da na raspolaganju baš nema previše prvotimaca.

- Imamo samo 15 igrača na raspolaganju jer ću u Vukovar voditi samo one koji su posve zdravi. Zna se kako imamo četvoricu na reprezentativnim akcijama, drugi su rekonvalescenti, a ima i nekih koji osjećaju lakše ozljede, pa nećemo s njima reskirati. Nekima sam poput Bohara dao tri dana slobodno jer nije imao priliku baš biti puno kod kuće od početka sezone. Zato će na Memorijalu Blage Zadre priliku dobiti oni igrači koji nisu imali veću minutažu u prvenstvu, a s obzirom na sve što nas čeka nakon stanke, prvo Koprivnica, pa Hrvatski dragovoljac, a onda i kup-susret protiv Rudeša u kojemu planiram napraviti poneku zamjenu, trebat će im utakmica. Jedini koji će u akciji biti oba dana je vratar Marko Malenica - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Veća minutaža za Malenicu znači kako je još uvijek neizvjesna situacija oko ozljede prvog vratara Ivice Ivušića. Bjelica se nada kako će najveći dio ozlijeđenih igrača krenuti u puni trening od utroka kada će momčad nakon nastupa u Vukovaru opet biti na okupu. No prije tog kratkog predaha bijelo-plavi će imati zadatak izboriti finale Zadrina memorijala, a ako u tome uspiju, onda ostaje na drugoj momčadi da pokuša u nedjelju prvi put pobjednički pokal donijeti u Gradski vrt.



Dalibor Keler
RASPORED MEMORIJALA BLAGE ZADRE
PETAK

13.30

Vukovar 1991 - Osijek

16 sati

Cibalia - Široki Brijeg

NEDJELJA

13.30

Utakmica za 3. mjesto

16 sati

Finale

Najčitanije iz rubrike