Osijek
PRIJAVE ZA "72 SATA BEZ KOMPROMISA"

Tisuće volontera iz cijele Europe
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" održat će se i ove godine, od 14. do 17. listopada, u organizaciji katoličkih udruga i Ureda za pastoral mladih pojedinih biskupija odnosno nadbiskupija, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija na svome portalu.

Domaćini su projekta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji Studentski katolički centar iz Osijeka, Studentski katolički centar iz Slavonskog Broda, a prve godine uključuje se i Udruga "Sv. Bono" Vukovar. Organizatori poseban naglasak daju na duhovnu dimenziju volontiranja. Službeni JE početak projekta u Osijeku misno slavlje 14. listopada u 20 sati u Rezidenciji Družbe Isusove, u Ulici kardinala Stepinca.

Kako se navodi, međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" već godinama diljem Europe okuplja tisuće mladih od petnaeste do trideset pete godine. Mladi volonteri tijekom tri dana zajedničkim snagama mijenjaju svoju lokalnu zajednicu.

Zainteresirani za sudjelovanje u volonterskom projektu "72 sata bez kompromisa" mogu se prijaviti na internetskoj stranici www.72sata.hr.

Svatko tko bude to mogao i želio moći će prijaviti i osobe u župnim zajednicama kojima je pomoć najpotrebnija poput, primjerice, obitelji slabijeg imovinskog stanja. Također može biti riječ i o obiteljima ili pojedincima kojima je potrebna fizička pomoć - u cijepanju drva, manjim građevinskim radovima u kući i slično. E-mail adresa na koju se mogu prijaviti takvi potrebiti je 72sata.osijek@gmail.com. D. Celing
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike