Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA SUPRUŽNICIMA IAKO TIJELA NEMA

Osuđeni za smrt Zorice Fadljević
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Slavica (62) i Mijo (64) Karamazan iz Šumeća nepravomoćno su osuđeni zbog ubojstva Zorice Fadljević iz Sibinja, kod Slavonskog Broda. Slavica je osuđena na devet, a njezin suprug Mijo na 12 godina zatvora. Iako supružnici nisu priznali da su ubili Zoricu, niti je njezino tijelo pronađeno, sud je smatrao kako ima dovoljno dokaza da su baš oni ubojice.

Zorica Fadljević posljednji je put viđena 18. studenoga 2019. oko 17 sati u Štamparovoj ulici u Slavonskom Brodu. Njezin suprug Drago odvezao ju je tog dana na sastanak s njemu nepoznatom ženom pred bolnicu. Zorica je otišla do žene i nakon nekog vremena otišle su prema drugom kraju bolnice. Iako je bilo tek sredina poslijepodneva, suprug ju je navodno čekao do 22 sata, a kako je nije bilo, otišao ju je tražiti po bolnici. Drugog dana njezin je nestanak prijavljen, a i danas se njezin profil nalazi u hrvatskoj Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Nakon što je 22. travnja na obali Save kod Županje pronađen kostur ženske osobe, uzeti su uzorci bedrene kosti za vještačenje DNK analizom, no utvrđeno je da kosti ne pripadaju nestaloj Sibinjki. Slavica Karamazan na sudu se branila šutnjom, no njezin suprug je rekao da su se toga kobnog dana našli sa Zoricom, no tvrdio je kako ga je ona pokušala napasti, a on ju je nekoliko puta odgurnuo te je nakon toga sa suprugom napustio parkiralište u Strossmayerovoj. Optužnica se temeljila na pronađenoj kapljici krvi u automobilu Karamazanovih, a koja je odgovarala DNK-u Zorice Fadljević, kao i na satnici događaja 18. studenoga 2019. utvrđenoj na osnovi snimki nadzornih kamera objekata u ulicama kojima su se kretali Karamazani i Zorica Fadljević.

Tijekom suđenja svjedočio je Josip Uršić, djelatnik zatvora u Požegi, koji je prepričao razgovor koji se u požeškom zatvoru vodio između njegove kolegice, pravosudne policajke Radmile Plećaš i Slavice Karamazan. Slavica je navodno kazala da se sa Zoricom susrela kod bolnice i tržnice, nakon čega su se udaljile od Mije. Zorica je Slavici kazala kako "Miji ne treba baba", porječkale su se, a potom je Slavica otišla u automobil. Navodno je potom došao Mijo, koji je ugurao Slavicu u vozilo. "Vozili smo se. Stali smo na neku livadu. Mijo je izvukao Zoricu. Vratio se bez nje." Slavica je u zatvoru pokušala samoubojstvo. S.Lacić
Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike