Sport
ZVONIMIR FILIPOVIĆ NEKADA JE BIO ČLAN OSIJEKA I HAJDUKA

Igrač Cibalije našao posao u struci i napustio klub
Objavljeno 6. listopada, 2021.
Vinkovački nogometni drugoligaš neočekivano je ostao bez igrača, čovjek je pronašao posao u struci i nebeskoplavi dres zamijenio medicinskom kutom.

Iz vinkovačke Genscherove ulice stigla je vijest kako je Cibalia raskinula ugovor s 24-godišnjim Zvonimirom Filipovićem, koji je u Osijeku našao posao. Ovoga se ljeta vratio u klub kraj Bosuta, mislio je pomoći Cibaliji u Drugoj HNL, ali pronašao je posao koji nije mogao uskladiti s nogometnim obvezama u jednom drugoligašu.

- Ljetos, kad sam se vratio u Cibaliju, sa sportskim direktorom Krešimirom Tomićem sam se načelno dogovorio da će mi klub izići u susret ako nađem neki posao koji bi zadovoljio moje životne ambicije. To se sada i dogodilo, zaposlio sam se u Osijeku, u struci, kao medicinski tehničar i priča se rasplela ovako kako se rasplela. Nisam mogao birati trenutak, ukazala se prilika koju nisam smio niti mogao propustiti. A ako se zaposlim, ne mogu biti na stipendijskom ugovoru s klubom. A i ne mogu odrađivati ​​svakodnevne zahtjeve, gotovo profesionalne, drugoligaške obveze - kazao je Filipović za portal vinkulja.hr.

Njegova priča s Cibalijom je završila, ali 24-godišnjak ne odbacuje mogućnost da zaigra u nekom klubu iz Treće HNL "Istok" koliko mu obveze dopuštaju. Navodno je već u pregovorima s liderom trećeligaškog istoka Vukovarom 1991.

Filipović odlazi iz Cibalije kao drugoligaški igrač, ali s Vinkovčanima je igrao i Prvu ligu. Bio je još član Osijeka II, Hajduka II, Mladosti iz Petrinje te Solina.

Nakon odlaska Filipovića predsjednica Cibalije Dea Lasić je poručila:

- Reagirala sam ljudski i poštovala nečiji dogovor. Ali ovo je posljednji ovakav slučaj koji se dogodio. Nitko tko ima ugovor ne može više nikamo! I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike