Ekonomija
ZATVOREN 24. OSJEČKI JESENSKI SAJAM, KOJI JE OKUPIO 200 IZLAGAČA

Sajam ispunio sva očekivanja i u pandemijskim okolnostima
Objavljeno 4. listopada, 2021.
Na ovoj se sajamskoj manifestaciji predstavilo 200 izlagača s predznakom poljoprivrede, prehrane, graditeljstva, stanovanja, zdravlja i ekologije

Na sajamskom prostoru Pampas jučer je zatvoren trodnevni 24. Osječki jesenski sajam, koji je unatoč organizaciji u pandemijskim uvjetima u cijelosti ostvario sva očekivanja izlagača, posjetitelja, ali i njegova organizatora.Točan broj posjetitelja ove sajamske priredbe teško je precizno procijeniti jer je ulazak na sajam i ovaj put bio besplatan. No popunjenost kapaciteta izlagačkog unutarnjeg i vanjskog prostora najbolji je pokazatelj potrebe i važnosti održavanja ovakvih manifestacija u našem gradu.

- Sama sajamska priredba krajnji je i konačni rezultat aktivnosti koje su angažmanom naših vrijednih djelatnika počele puno prije, ali i angažmanom naših izlagača koji su jedva čekali da se sajam održi. Slijedom toga mogu reći da je ovogodišnji sajam bio iznimno dobro organiziran, popunjen i smatramo ga iznimnim uspjehom u ovim okolnostima - rekao je Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma d.o.o., dodavši kako je situacija s potrebnim COVID potvrdama prilikom ulaska na unutrašnji sajamski prostor djelomično utjecala na posjećenost.

- Poštovali smo odluke stožera s kojim imamo dobru komunikaciju, no ipak bismo htjeli da su naše poslovne mogućnosti i uvjeti pod kojima radimo na neki način izjednačeni s trgovačkim centrima jer smatramo da između nas i njih nema razlike. Posjet je bio zadovoljavajući, no htjeli bismo da svi imamo jednaku šansu na tržištu. U kontinuiranom obilasku i komunikaciji s izlagačima mogu reći da su i oni zadovoljni, a ponajprije time što se sajam održao. Potrudili smo se da izlagači budu zadovoljni i samim time što smo sva sredstva usmjerili kroz besplatan parking, besplatan ulazak i subvencionirane cijene izlagačkog prostora zahvaljujući Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i sponzorima - kazao je Vukašinović.

Na ovoj se sajamskoj manifestaciji predstavilo 200 izlagača s predznakom poljoprivrede, prehrane, graditeljstva, stanovanja, zdravlja, ekologije radi podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, bila je ovo prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

Program 24. Osječkog jesenskog sajma bio je bogat svojom raznolikošću, a naglasak je stavljen na žensko poduzetništvo i poduzetništvo branitelja. Valja istaknuti također i grupni nastup mađarskih gospodarstvenika u organizaciji HGK ŽK Osijek.

U sklopu ovogodišnjeg jesenskog sajma održano je 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda kao dio manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja promovira pčelinje proizvode kroz degustaciju, prodaju, stručno savjetovanje i edukativne aktivnosti.


Tihana Eršek Cicvarić / Vesna Latinović
Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma d.o.o.

Ovogodišnji sajam bio je dobro organiziran, popunjen i smatramo ga uspjehom u ovim okolnostima, no situacija s COVID potvrdama na ulazu djelomično je utjecala na posjećenost

Ukupni je pobjednik - Kuća meda Županja
Med medljikovac Kuće meda Županja ukupni je pobjednik 26. ocjenjivanja kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj. Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela priznanja održana je u HGK - Županijskoj komori Osijek. Šampionom bagremova meda proglašen je med pčelara Mikica OS d.o.o. Osijek, a šampion kaduljina meda je med OPG-a Matahlija iz Lopara. Od 97 pristiglih uzoraka meda čak 34 nagrađena su Zlatnom žlicom, srebrom su se okitila 54 pčelara, a njih devet broncom. Ova je svečanost bila prigoda da se prisjetimo na vrijednu obljetnicu časopisa Hrvatska pčela, koji slavi 140. rođendan, o čemu je govorio Slavko Stojanović, predsjednik Pčelarske udruge “Pčela” Osijek. Časopis je u jednom razdoblju imao 1800 pretplatnika, a u ovih 140 godina uređivalo ga je 17 urednika, od toga tri žene.

Možda ste propustili...

CROBEXI PORASLI ČETVRTI DAN ZAREDOM

Najviši rast u 7 mjeseci

ANALIZA BAROMETAR RIZIKA MNOGE ZEMLJE PROŽIVLJAVAJU KRIZU TROŠKOVA ŽIVOTA

Visoke cijene energije mogle bi izbrisati profit većine poduzeća

INFLACIJA U SAD-U POPUŠTA

Dolar slabi drugi tjedan zaredom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZVOJ RURALNIH PODRUČJA

Brendiranjem poljoprivrede do veće vrijednosti proizvoda

2

SPUSTILA SE I OČEKIVANJA POTROŠAČA

Ekonomska klima u RH zamjetno je pogoršana

3

ANALIZA BAROMETAR RIZIKA MNOGE ZEMLJE PROŽIVLJAVAJU KRIZU TROŠKOVA ŽIVOTA

Visoke cijene energije mogle bi izbrisati profit većine poduzeća