Osijek
KONFERENCIJA CENTRA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI KLASJE

Danom udomiteljstva dati pozornost tom obliku skrbi
Objavljeno 30. rujna, 2021.
U cilju podizanja svijesti o potrebi, značenju i važnosti udomiteljstva i javne zahvale te priznanja udomiteljima za ljubav, brigu, pažnju i sigurnost koju njihove obitelji pružaju djeci, Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje pokrenuo je inicijativu “Nosim plavo za udomiteljstvo”. Inicijativa je predstavljena u četvrtak tijekom konferencije “Oboji moje djetinjstvo bojama udomiteljstva”, a gdje su ujedno i razmijenjeni primjeri dobre prakse stručnjaka i praktičara u radu s udomiteljskim obiteljima, kao i promocije udomiteljstva kao alternativnog oblika skrbi o djeci.

- Pokrenuli smo ovu inicijativu s ciljem proglašenja nacionalnog Dana udomiteljstva. Ljubav, briga i pažnja iznimno su važni djeci jer u kvalitetnim udomiteljskim obiteljima djeca odrastaju u zdrave, samosvjesne i realizirane članove društva u kojem žive. Proglašenjem, a kasnije i obilježavanjem Dana udomiteljstva građani bi svake godine dobili priliku bolje se informirati o prednostima i važnosti udomiteljstva, a što bi svakako imalo pozitivan utjecaj na najavljenu reformu - pojasnila je Miranda Glavaš Kul, dodajući kako Klasje odnedavno ima dva mobilna tima koji pružaju uslugu savjetovanja i pomaganja udomiteljskim obiteljima i djeci koja su u njima smještena.

Podršku je u ime Osječko-baranjske županije dao i dožupan Josip Miletić, rekavši da očigledno 220 udomiteljskih obitelji na području Županije, od kojih je 98 za djecu, možda i nije dovoljno te zaključio da je ova inicijativa odličan poticaj za buduće udomitelje.

- Institucije i državne ustanove prepune su djece i očito nam je potreban i veći broj udomitelja, možda i veći poticaj - rekao je dožupan Miletić. M. Mihelić
Možda ste propustili...

KULTURNOM CENTRU 1,7 MILIJUNA EURA

Koncertna će dvorana biti spremna do 2025.

GRADSKO KLIZALIŠTE SOKOL

Subotom ujutro besplatno na klizanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana