Ekonomija
24. OSJEČKI JESENSKI SAJAM NA PAMPASU OD 1. DO 3. LISTOPADA

Dvjesto izlagača prehrambenog, poljoprivrednog i drugih sektora
Objavljeno 30. rujna, 2021.


Osječki jesenski sajam jedan je od brendova grada Osijeka i ponosni smo što smo usprkos koroni u prigodi najaviti njegovo 24. izdanje. U pripremu sajma uložen je velik trud izlagača i svih partnera. Očekujemo da će sajam biti iznimno posjećen, jer svoje će proizvode, s naglaskom na poljoprivredu i prehrambenu industriju, izložiti 200 izlagača.Rekao je to Alen Vukašinović, direktor tvrtke Osječki sajam d.o.o., na konferenciji za novinare uoči otvorenja 24. Osječkog jesenskog sajma.

Sajam će trajati tri dana, od 1. do 3. listopada, a za posjetitelje će biti otvoren od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan, no organizatori su upozorili da svi posjetitelji unutarnjeg dijela sajma moraju posjedovati COVID potvrdu koja podrazumijeva cijepljenje ili preboljenje bolesti prouzročene koronavirusom ili imati važeći negativan test na koronavirus.

Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, naglasio je kako održavanje ovog sajma znači da se Osijek vraća u život i dodao: "Raduje nas velik interes izlagača koji žele izlagati i susretati se s kupcima, kao i njegov međunarodni karakter, jer uz hrvatske svoje će proizvode izložiti i mađarski proizvođači."

I Ham je pozvao posjetitelje da ostanu odgovorni i ponašaju se u skladu s propisanim mjerama i odredbama, jer, kako je rekao, Stožer civilne zaštite RH odobrio je održavanje ove sajamske priredbe samo pod uvjetom da svi sudionici imaju COVID potvrde.

Sajam se sastoji od četiri tematske cjeline, od kojih je dvije predstavila Ivana Katavić-Milardović, pročelnica Upravnog odjela zagospodarstvo Osječko-baranjske županije. Riječ je o 8. Izložbi ženskog poduzetništva i 5. Izložbi braniteljskog poduzetništva, a obje se izložbe održavaju pod pokroviteljstvom i uz sufinanciranje Osječko-baranjske županije.

- Pozivam i ostale zainteresirane poduzetnike koji žele nastupati na sajmovima da nam se jave, jer Osječko-baranjska županija ima mogućnost sufinanciranja sajamskih aktivnosti - rekla je Katavić-Milardović. Naglasila je da je u listopadu počela izgradnja Gospodarskog centra, u sklopu kojega će, za 18 mjeseci, odnosno 2023. godine, biti novi veliki prostor za sajamske priredbe.

O međunarodnom karakteru 24. Osječkog jesenskog sajma govorio je i Zoran Kovačević, predsjednik HGK-a Županijske komore Osijek: "Druge dvije tematske cjeline ovog sajma su: 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, koje se održava pod pokroviteljstvom HGK-a ŽK Osijek, i grupna izložba mađarskih gospodarstvenika. Usto, pripremili smo i bilateralni poslovni susret mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika, koji se održava 1. listopada na sajamskom prostoru Pampas, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Mađarske, Veleposlanstva Republike Mađarske u RH i u suradnji s CEED-om Osijek."
Vesna Latinović
Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma d.o.o.

Naglašavamo da svi sudionici sajma (organizatori, izlagači, posjetitelji i tehnička služba) moraju posjedovati COVID potvrde i ponašati se u skladu s protuepidemijskim mjerama.

Izlažu i obrtnici
Uz HGK ŽK Osijek pokrovitelj sajma je i HOK (Hrvatska obrtnička komora) OK Osijek, koja sufinancira nastup izlagača obrtnika. Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore OBŽ-a, istaknuo je da je podrška gospodarskih asocijacija ovoj manifestaciji neupitna, što govori o značenju ove sajamske priredbe za grad, županiju, ali i cijelu regiju. "Odaziv izlagača je izvrstan, a među njima je mnogo obrtnika", dodao je.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKA RAZVOJNA AGENCIJA SLATINE

Velik interes za potpore za samozapošljavanje

2

TRŽIŠTE RADA 21. STOLJEĆA

U hrvatskoj gig ekonomiji radi oko 100.000 osoba

3

IZABRANI NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNICI U EU-U

Predstavnik Hrvatske David Pejić imao zapažen nastup