Sport
USPJEH GOSTIJU

Osijek na Krimeji preko Hanuljaka do sva tri boda
Objavljeno 26. rujna, 2021.
Nogometaši Osijeka II ostvarili su novu pobjedu u Drugoj HNL. U susretu 7. kola mladi bijelo-plavi na riječkoj Krimeji bili su bolji od domaćeg Orijenta 1919 s minimalnih 1:0.

Nije to bila pretjerano sadržajna utakmica, šansi je bilo na kapaljku, a prvu su imali gosti. U 8. minuti Mikolčić je raspalio s 20 metara i pogodio vratnicu. U toj situaciji sreća je spasila Orijent 1919, koji je pak zaprijetio u 15. minuti. Matija Frigan ostao je sam ispred vratara Kolića, koji je nogom refleksno odbio njegov udarac. Domaći su u 31. minuti pokušali iz prekida, slobodan udarac izveo je Švrljuga, a Mulac glavom poslao loptu pokraj vratnice. To su bile jedine tri situacije vrijedne spomena u prvih 45 minuta, a nijedna nije rezultirala pogotkom.

Oprezno su obje momčadi krenule i u drugom poluvremenu, nakon nešto manje od sat vremena igre Orijent 1919 imao je korner, nakon udarca iz kuta Osječani su izbili loptu, a brzonogi Branšteter sjurio se lijevom stranom prema suparničkom šesnaestercu. Nitko od domaćih igrača nije ga uspio zaustaviti, Branšteter je nastavio prema vratima, odigrao je pas za Hanuljaka kojemu nije bilo teško svladati Boglića za osječkih 0:1. Gosti su u završnici susreta mogli i do 0:2, u 84. minuti Baković je izišao sam ispred Boglića koji je dobrom reakcijom obranio udarac. U 90. minuti Gerc je pogodio vratnicu i na Krimeji je završilo 0:1 za Osijek II. I. Li.
ORIJENT 1919*0

OSIJEK II*1 (0)

RIJEKA - Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Strijelci: 0:1 Hanuljak (59). Žuti kartoni: Hodža (Orijent 1919), Pudić, Bukvić, Cvijanović, Baković (Osijek II).

ORIJENT 1919: Boglić, Mulac, Fatić, Švrljuga, Matulja (od 73. Gerc), Hodža, Macolić, Frigan (od 86. Jelić), Mohorovičić (od 61. Jadric), Zrilić (od 72. Srzentić), Tadejević.

OSIJEK II: Kolić, Uwem, Bukvić (od 46. Omerović, od 88. Galušić), Bakula, Stranput, Kuprešak (od 46. Pudić), Hanuljak, Mikolčić (od 80. Ajazi), Cvijanović, Branšteter (od 80. Baković), Barišić.

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana