Sport
BIJELO-PLAVI PONOVNO POBJEDNIČKI KROZ ŠUBIĆEVAC

Možda naša igra nije bila perfektna, ali važni su bodovi
Objavljeno 27. rujna, 2021.
- Zabili smo dva gola, završili bez primljenog, možemo biti zadovoljni - kaže Bjelica

Nogometaši Osijeka pobjednički su prošli kroz Šubićevac te su s nova tri boda zadržali mjesto na vrhu tablice. Za treću uzastopnu pobjedu, računajući i Kup, strijelci su bili Fiolić i Žaper, pa će bijelo-plavi u odličnom ozračju dočekati derbi protiv Hajduka, kojeg u nedjelju ugošćuju u Gradskom vrtu.



Minikriza time bi i definitivno trebala biti stvar prošlosti za Osječane, koji su za nastavak pobjedničkog niza još jednom bili uspješniji od Šibenika. Gotovo nestvarno djeluje dominacija bijelo-plavih protiv kluba sa Šubićevca, u šest utakmica prošle i ove sezone upisano je isto toliko pobjeda, uz impresivnu razliku pogodaka od 15:0. Iako je i trener Nenad Bjelica u najavi utakmice ublažavao značenje te statistike, očito je kako njegova momčad Šibenčanima nikako ne leži. Dokaz je i ovaj posljednji, subotnji susret, u koji je domaćin ušao s maksimalnim učinkom na svom terenu, ali je na kraju morao još jednom čestitati Osječanima.

Eurogol


Jasno je kako je sve u korist prvoligaša iz Gradskog vrta usmjerio prekrasan pogodak Fiolića u 18. minuti. Presjekao je jednu loptu na domaćoj polovini terena, povukao nekoliko koraka te neobranjivo s 25 metara pogodio gornji lijevi kut. Uistinu sjajan način za postizanje prvijenca u bijelo-plavom dresu. Bio je to trenutak koji je donio dodatnu mirnoću u igru osječke momčadi, koja je praktično ostavila domaćine bez izrazite prilike, i to nakon što su u prethodna tri ovosezonska susreta na Šubićevcu zabili čak 11 golova. No Osijek je ipak puno ozbiljniji i jači suparnik, a i ovaj je put pokazao pobjednički gard, nužan za borbu za sam vrh. Jedini trenutak koji je možda mogao ugroziti pobjednički hod dogodio se nakon pola sata igre, kada su Šibenčani tražili drugi žuti karton za Topčagića nakon prekršaja nad Marinom, no sudac Čuljak nije tako mislio. Sve ostalo proteklo je pod kontrolom gostiju, koji su mogli i uvjerljivije slaviti, no u nastavku su domaću mrežu zatresli samo još jednom, kada je Žaper "lažnjakom" poslao A. Jakoliša u prazno i potom smireno poslao loptu iza Rogićevih leđa.

- Najvažniji su bodovi, koje smo zasluženo osvojili. Možda igra nije bila perfektna, međutim, broj prilika koje smo stvorili na kraju bio je puno veći nego što su ih oni imali u početku. Zabili smo dva gola, mogli smo još koji, a završili smo bez primljenog pogotka. Definitivno možemo biti zadovoljni - ocijenio je Bjelica uspješan start drugog prvenstvenog ciklusa.

I strateg bijelo-plavih istaknuo je važnost Fiolićeva pogotka, ali je on unatoč vrlo zapaženoj predstavi nakon odmora ostao u svlačionici. Razlog je jednostavan, lakša ozljeda, pa se nije htjela riskirati nekakva duža stanka.

- Proklizao je dva puta, to je taj hibridni teren, na kojem se kliže. Osjetio je malo aduktor pa nismo hjeli ništa riskirati u drugom poluvremenu. Dao je sjajan gol, drago mi je da se upisao u listu strijelaca. To je bio pogodak koji je otvorio utamicu, od tog je trenutka ona krenula na naš mlin i od tada smo je kontrolirali.

Uz Fiolićev prvijenac važan poticaj dobio je i Žaper, koji je pogotkom zaključio dvoboj, ali i najavio kako bi se i on mogao vratiti u formu s kojom je bio nezaobilazan član prve postave.

Dodatni impuls


- Golovi i pobjede daju ti samopouzdanje. Fiolić i Žaper još se malo traže u ovoj sezoni. Vjerujem da će im ovi pogodci biti impuls za sve ono što dolazi, a mislim i za cijelu momčad. Jedna ovakva pobjeda protiv momčadi koja je u posljednje tri utakmice na Šubićevcu pobijedila, i to uvjerljivo, sigurno ima određenu važnost. Opet smo se vratili pobjedama, nakon jednog poraza i jednog neriješenog rezultata u gostima - dodao je Bjelica, koji je kao jedini minus s ovog gostovanja istaknuo ozljede, koje bi mu u sljedećim danima mogle donijeti glavobolju.

Uz Fiolića, koji je zamijenjen na poluvremenu, iz igre je zbog ozljede morao i Jugović, a u posljednjim sekundama udarac u mišić pretrpio je i Ivušić.

- Imat će sad dva dana odmora, radit ćemo terapije da ih oporavimo i da svi budu na raspolaganju sljedeću utakmicu, kada nam stiže Hajduk. Nadamo se da će biti prava nogometna poslastica i nadamo se pobjedi. Očekujemo puno naših navijača. Momčad se diže, treba nam velika podrška u toj utakmici kako bismo i u njoj upisali nova tri boda - zaključio je trener Osijeka.



Goran Roguljić
Fiolić: Sretan sam zbog pobjede i pogotka
Iako je odigrao samo 45 minuta, Ivan Fiolić bio je jedan od ključnih Osijekovih igrača u slavlju na Šubićevcu.

- Prije svega želim reći da sam jako sretan što smo na ovom gostovanju odnijeli tri boda, pogotovo protiv kvalitetnog i neugodnog suparnika, i to još bez primljenog gola. Jako smo sretni i zadovoljni, to nam je baš trebalo prije derbija koji nas očekuje idućeg tjedna, a i da, naravno, nastavimo pobjednički niz. Nažalost, već protiv Gorice sam potkraj utakmice osjetio taj aduktor, a sada opet, već u prvih dvadesetak minuta. Stisnuo sam zube do kraja poluvremena, no da sam išao riskirati, patila bi momčad i bolje da sam reagirao ovako. Nadam se da nije ništa ozbiljno s tim.

Da je sam birao, teško bi mogao odabrati ljepši pogodak za prvijenac u bijelo-plavom dresu.

- Naravno da moraš biti sretan kada postigneš takav gol, pogotovo kada se pobijedi. Ovaj put sam zabio ja, sljedeći put će netko drugi, a najvažnija su tri boda i da idemo dalje u ovakvom ozračju. Na meni je da radim i dajem sve od sebe i jedino to mogu reći - rekao je Fiolić, pozvavši navijače na derbi s Hajdukom.

- To je zapravo poslastica, svi volimo takve utakmice i derbije. To su najljepše utakmice i pozivam naše navijače da nas dođu bodriti, da prepoznaju koliko se trudimo i kada je teško. Neka budu uz nas, a mi ćemo dati sve od sebe da im uzvratimo na najbolji način.

ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Gledatelja: 1200. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 0:1 Fiolić (18.), 0:2 Žaper (82.). Žuti kartoni: A. Jakoliš (Šibenik), Topčagić, Bartolec, Nejašmić (Osijek)

ŠIBENIK

0

OSIJEK

2 (1)

ŠIBENIK: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo (od 85. Attys), Perić, Mina (od 87. Kvesić), Ćurić, Rak, Sahiti (od 58. Torres), Marin, M. Jakoliš, Delić (od 58. Bačelić-Grgić)

OSIJEK: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj, Nejašmić, Jugović (od 80. Žaper), Kleinheister (od 69. Pilj), Hiroš (od 69. Ndockyt), Topčagić (od 54. Daku), Fiolić (od 46. Gržan)

15:0

razlika je pogodaka za Osijek

u posljednjih šest ogleda sa

Šibenikom

derbi
OSIJEK PUN SAMOPOUZDANJA ČEKA HAJDUK

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike