Osijek
UDRUGA POBJEDE AKCIJAMA DO NOVCA ZA LIJEČENJE PASA

Za veterinara mjesečno oko 50.000 kn
Objavljeno 27. rujna, 2021.
Nije rijetkost da građani na buvljacima, biciklijadama ili nekim drugim događajima na štandovima Udruge Pobjede kupe poneki komad odjeće, neki ukrasni predmet ili se pak osvježe sokom i kavom. Na taj način pomažu u pokrivanju troškova liječenju pasa jer svaka je kuna i više nego dobrodošla s obzirom na to da mjesečni troškovi Udruge za veterinarske usluge mjesečno prosječno iznose čak 50 tisuća kuna.

- Katkad je to 40, katkad 70 tisuća, no, gledajući prosjek, troškovi raznih operacija i pregleda mjesečno iznose 50 tisuća kuna, a što je jako puno novca. Mnogi misle da nas financira Grad, što jest djelomice točno, jer od njih dobivamo novac za tzv. start pakete, odnosno za kastraciju, čišćenje od parazita, cijepljenje i čipiranje, a sve ostale liječničke troškove snosimo sami, odnosno uz pomoć donacija. Moram naglasiti da nikada od psa ne odustajemo, čak i ako prognoze veterinara nisu obećavajuće - pojašnjava Ivana Crnoja iz Udruge Pobjede, priznajući da ima situacija da Udruga ostane i dužna za podmirivanje veterinarskih troškova koje nerijetko uključuju i prijevoz u Zagreb, gdje četveronošci budu podvrgnuti operacijama. U šali kaže da, kao i mnogi u državi, nerijetko žive “na dug”, no zato su tu razne donacije i akcije kojima nastoje prikupiti potreban novac.

- To je razlog zašto dajemo tiskati majice s logom naše udruge, zašto organiziramo aukcije preko FB-a, sajmove i što nerijetko uokolo “žicamo” za pomoć. Sve što radimo usmjereno je za liječenje naših kerovaca, jer operacije poprilično koštaju, baš kao i prijelomi noge ili bilo koji drugi zdravstveni problem. Uvijek im nastojimo pomoći i pružiti im dostojanstvenu skrb dok ne dobiju svoj “zauvijek dom” ili dok ne nađu privremeni smještaj gdje ih je katkad u jednom trenutku pet-šest, a nekada i šesterostruko više - kaže Crnoja, podsjećajući i na, recimo to tako, krunu njihova rada, a to je kalendar s kerovcima koji planu za tren kada budu pušteni u prodaju. M. Mihelić
PRUŽITE "ZAUVIJEK DOM" KEROVCU!
Iz Udruge pozivaju na udomljenje jednog od 180 pasa koliko je u Azilu. Valja naglasiti i da je dosad u 2021. godini udomljeno oko 270 pasa, što je prosječno jedan dnevno. Valja naglasiti da je broj pasa koji je tijekom godine ušao u Azil istovjetan broju udomljenih pasa, i to zato što slobodnih mjesta nema, pa se pas smješta u Azil tek nakon udomljenja drugoga.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike