Osijek
HUMANITARNA UTAKMICA "POD ISTIM KOŠEM"

I učenici zaigrali košarku u kolicima
Objavljeno 27. rujna, 2021.
Orilo se prošlog tjedna u dvorani Područne škole Sarvaš na humanitarnoj utakmici "Pod istim košem", kada su snage odmjerili učenici 7.c, 7.d i 8.c razreda, članovi Hrvatskog saveza košarke u kolicima i predstavnici tvrtke Decathlon.

- Utakmica je održana u okviru Održivog tjedna i Europskog tjedna mobilnosti, a u svrhu senzibilizacije učenika i lokalne zajednice za osobe s teškoćama. Naši su učenici pljeskom dočekali goste iz Zagreba te srdačno bodrili igrače uz navijačke pjesme - ispričala je nastavnica Iva Korica.

No to nije sve jer su se krajem druge četvrtine utakmice igračima pridružili učenici Robert i Toni. Zaigrali su u kolicima, rame uz rame s ekipom Hrvatskog saveza košarke u kolicima, a nakon što su ostali oduševljeno bodrili svoje prijatelje, ohrabrili su se i drugi izići na parket. Pridružili su se i Kristian, Dino, Ante, Antun, Gabrijel, Dino, Tea i Marina. Nakon završetka utakmice priznali su kako nije nimalo lako voziti invalidska kolica, oduzimati loptu i pripremati precizan šut na koš. Izrazili su svoje divljenje sportašima koji su utakmicu igrali iz invalidskih kolica, a učenike koji su se odvažili zaigrati s ekipom, Decathlon je nagradio medaljama.

- Većina je učenika prvi put imala priliku vidjeti i doživjeti kako se igra košarka u kolicima. Zaključili su da je vrlo dinamična, brza i napeta - rekla je Korica.

Na kraju utakmice predstavnici tvrtke Decathlon uručili su poklone školi. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana