Mozaik
KONCERTI DILJEM SVIJETA

Global Citizen za spas planeta
Objavljeno 27. rujna, 2021.
Global Citizen je nevladina organizacija koja se predstavlja kao "pokret angažiranih građana"

Elton John je u subotu u Parizu pod pokroviteljstvom nevladine organizacije Global Citizena pjesmom "Rocket Man" počeo niz koncerata u okviru kojih je u New Yorku između ostalih nastupila Billie Eilish, a u Los Angelesu legendarni Stevie Wonder, sve kako bi skrenuo pozornost javnosti na ugroženost planeta.



Sam za glasovirom na pozornici podignutoj na Champ-de-Marsu, u zelenom odijelu, s Eifffelovim tornjem u pozadini, Elton John je redao uspješnice, među kojima "Tiny Dancer", "This Is Your Song", "Rocket Man", "After All" u duetu s Charliejem Puthom (singl s budućeg albuma), koje je prekidao humanitarnim porukama.

Sir Elton, kojemu su 74 godine i uskoro ga očekuje operacija kuka zbog koje će odgoditi svjetsku turneju, zauzeo se tako za to da "nitko ne bude ostavljen na rubu puta" u ovo vrijeme zdravstvene krize, pozivajući na "pravedan pristup" cjepivu posvuda u svijetu.

Besprijekornog glasa, s ružičastim naočalama, Elton John je u Parizu nastupio pred 20.000 ljudi koji su besplatne ulaznice dobili tako što su se obvezali da će na društvenim mrežama prosljeđivati poruke Global Citizena.

Koncerti su održani i u drugim velikim svjetskim gradovima, i to na šest kontinenata. U New Yorku su nastupili Lorde, Coldplay, Jennifer Lopez, Paul Simon i Lizzo. Među brojnim poznatim gostima u Central Parku su bili i princ Harry sa suprugom Meghan. Na koncertima diljem svijeta još su nastupili i BTS, The Black Eyed Pees, Cindy Lauper, Femi Kuti i mnogi drugi.

Organizator događaja je Global Citizen, nevladina organizacija koja se predstavlja kao "pokret angažiranih građana". Organizacija je osnovana 2008. godine, a glavni joj je cilj stati na kraj ekstremnom siromaštvu u svijetu do 2030. godine.



Djelo je to Hugha Evansa, Australca za kojeg New York Times piše da je "čudo u svijetu filantropije". Inače, Global Citizen redovito organizira velike skupove, poput "Vax Livea" proljetos u Los Angelesu, koncerta potpore cijepljenju protiv covida-19 i protiv dezinformiranja. H/T.K.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike