Kultura
U FERIČANCIMA OTVOREN NOVI OGRANAK MATICE HRVATSKE I IZLOŽBA LONČARA

Cilj: Istraživanje cjelokupne zavičajne baštine
Objavljeno 27. rujna, 2021.
U Domu kulture predstavljen je novi Ogranak Matice hrvatske u Feričancima. Nazočne - među kojima su bili i predstavnici ogranaka Matice hrvatske u Našicama i Orahovici - pozdravila je predsjednica feričanačkog Ogranka Jasna Jurković, koja je naglasila kako je cilj Matice sustavno istraživanje cjelokupne zavičajne baštine iz koje bi crpila ideje za daljnje projekte.

- S obzirom na stručnu ekipiranost članstva, namjera nam je istraživati kulturnu, povijesnu, etnografsku i prirodnu baštinu feričančkog područja - rekla je Jurković, koja je nazočne upoznala s vrlo bogatim programom rada. Čestitke i uspjeh u radu zaželio je načelnik Marko Knežević, rekavši kako će Općina Feričanci sukladno svojim mogućnostima, logistički i financijski pomagati rad Ogranka. Posebnu pohvalu izrekao je glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić, istaknuvši kako se u predstavljenom programu feričanačkog Ogranka očituju svi zadani ciljevi Matice hrvatske, a to je temeljito i ustrajno proučavanje i promicanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

- Prvi put u povijesti kultura Matice hrvatske poprima obrise i opseg cjelovitosti koji do sada nije imala. To smo doživjeli u Feričancima - kazao je Lukić.

U Domu DVD-a otvorena je izložba Feričanački lončari, postavljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. S.Fridl
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike