Sport
NOVI TRENER STARTAO POBJEDOM

Jozinović i igrači Cibalije pobjedu nad Dubravom slavili zajedno s Ultrasima
Objavljeno 26. rujna, 2021.
Darko Jozinović pobjedom je krenuo na klupi Cibalije. Potpuno zasluženo vinkovački je drugoligaš svladao Dubravu Tim Kabel. Koliko je ova pobjeda bila važna i poželjna svjedoči i kako su poslije utakmice Cibalijini igrači predvođeni novim trenerom proslavilli je ispod istočnim tribinama zajedno s navijačkom skupinom Ultrasi. Neka je i više ovakvih scena na stadionu u Vinkovcima. Računajući i utakmicu u Kupu u Bijelom Brdu, Cibalia je prije subotnje utakmice s Dubravom, nanizala čak četiri poraza. To je i glavni razlog zbog čega je došlo do promjene na klupi. Psihološka barijera očito je bila velika. Vidjelo se to u prvom poluvremenu koje je vrlo malo moglo naslutiti kako će to na kraju biti happy end za vinkovačke nogometaše i navijače. A kada je početkom drugog poluvremena Oršolić u kaznenom prostoru prekršajem zaustavio Ljubanovića, slutnje su bile još tamnije. Srećom po domaćina, Kapitanović je prebacio vratnicu pa je mreža vratara Runje ostala netaknuta. Nakon što ih je pomazila sreća, igrači Cibalije su tada valjda shvatili kako mogu i moraju bolje. Pogodak je pao u 50. minuti. Nakon ubačaja Išasegija, Jelić je udarcem čelom pogodio za 1:0. Sve nade gostiju da bi Vinkovce mogli napustiti neporaženi potopljene su u 75. minuti. Korca je u kaznenom prostoru prekršajem zaustavio mladog Miljanića, a siguran realizator bio Pušić - 2:0. Mogli su Vinkovčani do kraja postići još nekoliko pogodaka, no za Jozinovićev početak i ovo je dovoljno. I ohrabrujuće. K.L.
CIBALIA *2 (0)

DUBRAVA TIM KABEL *0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Ivan Matić (Osijek). STRIJELCI: 1:0 Jelić (50), 2:0 Pušić (75-11 m). Žuti kartoni: Stanić (Cibalia), Maglica, Ljubanović, Šugić, Korca (Dubravaa Tim Kabel).

CIBALIA: Runje, Išasegi, Oršolić, Tomašević, Stanić, Pavlak, Pušić, Bajić (od 69. Miljanić), Jelić (Bubnjar), Mešanović (od 89. Diyoke) i Perić-Komšić (od 79. Filipović).

DUBRAVA TIM KABEL: Ilinčić, Cerovec, Korca, Turanjanin, Maglica, Prpić, Bosanac (od 82. Ivanović), Ninčević (od 63. Šugić), Vajdovčić, Ljubanović (od 63. Petrović), Kapitanović (od 76. Santos -) i Ibiši (od 46. Vragolović).

Možda ste propustili...