Sport
BIJELO-PLAVI SLAVILI NA ŠUBIĆEVCU

Osječani zasjeli na prvo mjesto
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Fiolić spektakularno pogodio, Žaper potvrdio pobjedu gostiju

Nogometaši Osijeka drugi krug prvenstva Prve HNL otvorili su pobjedom, u 10. kolu su na Šubićevcu svladali Šibenik s 2:0. Bijelo-plave su do pobjede i prvog mjesta na tablici pogurali Ivan Fiolić koji je u 18. minuti zabio prekrasan pogodak, a onda je u drugom poluvremenu zabio i Mihael Žaper te usmjerio bodove u Slavoniju.

Utakmica na Šubićevcu je bila prava radna, nije to bilo neko „umiranje u ljepoti“, ali od dojma gostima su mnogo važniji bodovi. A Osijek je došao do njih. Prva ozbiljnija prigoda pred vratarima dogodila se u 18. minuti, prvo je Antonio Marin iz dobre pozicije šutirao, ali je osječki vratar Ivica Ivušić lako zaustavio taj udarac, a odmah je sijevnulo na drugoj strani gdje je Ivan Fiolić bio mnogo precizniji od Marina. Zabio je pogodak za 0:1 i to kakav pogodak. Fiolić je prsima presjekao neoprezno dodavanje domaćih igrača, a onda je ne čekajući da lopta odskoči opalio s više od 20 metara udaljenosti i „suhim listom“ pogodio sam gornji lijevi kup nemoćnog i zbunjenog Rogića.  Fiolić je postigao svoj prvi pogodak u bijelo-plavom dresu i to zaista prekrasan pogodak. Nakon te 18. minute nije bilo previše uzbuđenja, samo ljutnje Šibenčana koji su zbog oštrog starta tražili drugi žuti, odnosno crveni karton za Topčagića, ali sudac Čuljak je samo odmahivao rukom. 

Ni drugo poluvrijeme nije obilovalo uzbuđenjem i nekim izraženim šansama, Osijek je čuvao kapital, Šibenčani nikako nismo mogli do prilike za ugroziti gostujuća vrata, a u 80. minuti utakmica je posve riješena. Žaper se lažnjakom oslobodio svog čuvara i onda mirno matirao vratara Šibenika za sigurnih 0:2. Pogodak je isprva poništen jer je pomoćni sudac sugerirao zaleđe, ali nakon VAR provjere, Žaperu je upisan gol, a Osijeku vodstvo od 2:0.

Nakon mini krize i lošijih rezultata, Osijek je upisao dvije uzastopne pobjede u prvenstvu. Ona luda utakmica i preokret protiv Gorice u prošlom kolu dali su novu dozu samopouzdanja momčadi Nenada Bjelice, koja je u tom raspoloženju otišla na Šubićevac i zaustavila Šibenčane, koji inače u posljednje vrijeme uopće ne igraju loše. Naprotiv.

Ovom pobjedom Osijek je zasjeo na vrh tablice, ima 20 bodova, jedan više od Dinama, ali i dvije utakmice više od Zagrepčana.

I. Liović

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šibenik – Osijek 0:2 (0:1)

ŠIBENIK – Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1.200. Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 0:1 Fiolić (19.), 0:2 Žaper (80.).

ŠIBENIK: Rogić , A.Jakoliš, Batarelo , Perić , Mina (Attys), Ćurić, Rak, Sahiti (od 58. Torres), Marin, M.Jakoliš, Delić (od 58. Bačelić-Grgić).

OSIJEK: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj, Nejašmić, Jugović (od 80. Žaper) , Kleinheister (od 69. Pilj), Hiroš (od 69. Ndockyt), Topčagić (od 54. Daku ), Fiolić 7 (od 46. Gržan).

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike