Regija
PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA

Poljoprivredni proizvođači dobili cerfikate
Objavljeno 25. rujna, 2021.

VINKOVCI

Gradonačelnik Ivan Bosančić uručio je certifikate proizvođačima na tržnici u Vinkovcima, a koji jamče potrošačima da je kupljeni proizvod domaći. Pravo na certificiranje imala su poljoprivredna gospodarstva koja proizvode i prodaju vlastite proizvode te koriste tržno mjesto na Gradskoj tržnici Vinkovci sa ciljem promocije domaćih proizvoda.

- To je jedan od načina kako bismo upoznali kupce s podrijetlom onoga što se prodaje na tržnici. Certifikat je potvrda izvornosti i mislim da je to dobra ideja kroz koju možemo doprijeti do domaćih proizvođača. Uvidjeli smo, kroz vrijeme COVID-a i probleme koje smo imali, koliko je važno imati svoje proizvode. Ovako i potičemo naše proizvođače iz grada i prstena oko Vinkovaca kako bi građanima, kupcima na vinkovačkoj tržnici, ponudili što kvalitetnije proizvode, istaknuo je Bosančić.

GTG Vinkovci i Udruga hrvatskih tržnica ove godine po četvrti put sudjeluju u provedbi projekta ''Certificirana seljačka tržnica“, u sklopu kojeg je povjerenstvo posjetilo i certificiralo 57 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na vinkovačkoj tržnici.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠEST MJESECI NAKON PROMJENE VLASTI

Kadrovska križaljka u Županji je posložena

2

ZIMSKI VAŠAR I ČVARAK FEST

Najbolje čvarke istopili članovi osječke Šuške

3

BAGERI STIGLI, NA JEZERU POČELI RADOVI

Uklonjeni montažni restoran i terasa