Sport
PRVO GOSTOVANJE VRIJEDNOSNICA OSIJEK U HT PREMIJER LIGI KOŠARKAŠA

Puni samopouzdanja u Zabok, ali i s novim imenima u zapisniku
Objavljeno 25. rujna, 2021.


Nakon što su uspješno odradili domaću, košarkaši s Drave spremni dočekuju i ovosezonsku gostujuću premijeru u HT Premijer ligi. U sklopu 2. kola, Vrijednosnice Osijek u subotu (19) gostuju kod Zaboka.



Brokeri odlaze na parket gdje su rijetko na kraju utakmice bili u rezultatskom plusu. Tradicija pak ne opterećuje trenera Marka Mandića i njegove igrače, koji su prije tjedan dana sami sebi ubrizgali golemu dozu sampouzdanja. Pobjeda na otvaranju prvenstva protiv Sonik Puntamike nagovještaj je da se i u Zagorju ima pravo tražiti dobra partija, kao i rezultat.

- Naravno da je pobjednički ulazak u sezonu uvijek poželjan, posebno kada ga izborimo u situaciji kada još ni sami ne znamo koliko vrijedimo. Igrači su pokazali da mogu i hoće, stoga identičan pristup očekujem i u Zaboku - kaže trener Brokera, koji je podvukao i neke sličnosti koje dijele sa subotnjim domaćinom.

- Isto su doživjeli dosta promjena, kako u igračkom kadru, tako i na klupi (novi trener je Zdravko Radulović). Stoga im treba sigurno vremena da se poslože na željeni način - smatra Mandić, kojeg sigurno nije zavarao poraz Zaboka u prvoj utakmici sezone.

- Nisu imali izgleda u Zadru, ali kada gostuješ kod prvaka, teško je pokazati se u pravom svijetlu. Njima je ta utakmica poslužila za dodatno uigravanje, ne sumnjam da će nas dočekati u boljem stanju i s velikom željom da ne izgube na domaćoj premijeri. Iako idemo na za nas uvijek nezgodno gosotvanje, ne dolazimo bez ambicija - jasan je trener košarkaša s Drave, koji će imati i prošireni kadar u odnosu prema prethodnom dvoboju. Rješava se papirologija ovotjednih akvizicija, pa je tako stigla licenca za Mladena Grušanovića, koji bi tako trebao debitirati u novom dresu. Bilo bi sjajno da pravo nastupa stekne i kapetan Južnog Sudana, ali debi Kuany Kuanya još je pod upitnikom.

- S naše stgrane napravili smo smo sve radnje, ali još čekamo izlazno pismo od Australskog saveza. Ako dođe na vrijeme, Kuany će biti u zapisniku, ali to više ne zavisi od nas, pojašanjava sportski direktor Renato Martinko. Jasno, bilo bi poželjno da obojica odrade svoj debi u Zaboku, izgledi za pozitivan rezultat svakako bi u tom slučaju još porasli.

U ostalim utakmicama 2. kola, u subotu još će na parket: Gorica - Alkar, Sonik Puntamika - Šibenka i Adria Oil Škrljevo - Zadar. Nedjelja donosi sraz Cedevita Junior - Furnir, a dan poslije rundu zaključuje derbi Split - Cibona. N. Benčina
HRVATSKI TERCET I ADMIRAL BET ABA LIGI
Od petka do nedjelje igraju se utakmice 1. kola regionalnog košarkaškog natjecanja. U novoj sezoni ABA liga ima novog sponzora, pa će tako u prefiksu imena lige stajati još Admiral Bet, a riječ je o poznatoj kompaciji igara na sreću. Hoće li biti pak kakve sportske sreće za hrvatski tercet tek ćemo vidjeti, ali jasno je da naši klubovi u ovom društvu neće igrati glavne uloge. Dvojac je svoje premijerne obveze odradio u petak, Cibona je gostovala kod Mornara, a Split kod branitelja naslova Crvene zvezde. Zadar će svoje domaćinstvo protiv Partizana odigrati u ponedjeljak, a preko vikenda se sastaju Igokea - Borac, Cedevita Olimpija - Krka, Mega - Studentski centar i Budućnost - FMP.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku