Sport
BOGAT VESLAČKI VIKEND NA DRAVI

Kad veslaju najbolji na svijetu, onda se to mora doći vidjeti
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Veslački klub Iktus i ove godine kraj sezone obilježava svojom tradicionalnom Miholjskom regatom, revijalnim međunarodnim okupljanjem veslačica i veslača u Osijeku. Regatom se obilježava i crkveni god Župe sv. Mihovila, kojoj pripada i Iktusov klupski dom na promenadi.

Miholjska regata je u nedjelju, program kod Iktusa, gdje će biti cilj svih utrka, trajat će od 10 do 14 sati, na Dravi će zaveslati stotinjak veslačica i veslača, gotovo svi članovi osječkog kluba, ali i gosti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Trebala bi to biti doista zanimljiva nedjelja, ali još zanimljivije odmjeravanje snaga na Dravi očekuje se dan prije (subota) kada je u popodnevnim satima na programu Iktus Challenge, na koji dolazi i zlatni hrvatski dvojac - braća Martin i Valent Sinković. U skopu Iktus Challengea održat će se revijalne utrke samaca i dvojaca na 500 metara u kojima će nastupati olimpijski i svjetski prvaci Sinkovići, ali i najbolji osječki veslači Anton i Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić, David Šain...

Iktus Challenge je u subotu od 17.30, u samcu će jedan protiv drugog odmjeriti snage Valent i Martin Sinković, a zvijezde utrke u dvojcu bez kormilara su osječki blizanci i hrvatske veslačke nade Patrik i Anton Lončarić. Start utrka bit će kod lukobrana Zimske luke, a cilj kod doma VK-a Iktus. Nakon utrka kod Iktusa kreće zabava, do 22 sata je zanimljiva In da sofa.

Veslački klub Iktus krajem prošle godine dobio je novo vodstvo kluba u kojemu su njegovi bivši članovi na čelu s predsjednikom Borisom Popadićem, u predsjedništvu su i Mirna Rajle Brođanac, Ivan Jukić, Danijel Ilić te Boris Čagalj, a ta nova ekipa je već ove godine pokazala da se sezona može završiti i bogatijim programom od tradicionalne Miholjske regate.

- Imamo velike planove za 50 godina Iktusa i rujan 2022., a sve što smo pripremili ove godine samo je uvertira za ono što želimo napraviti sljedeće godine u sklopu Miholjske regate - poručio je predsjednik VK-a Iktus Boris Popadić.




Miholjska regata uvijek je bila prvorazredan osječki veslački događaj kojim Iktus obilježava završetak jedne sezone, a ove bi godine sve to trebalo biti jedna razina više. Natjecanje, pa bilo ono i revijalno, na kojemu veslaju Sinkovići jednostavno i ne može biti loše i svatko tko može trebao bi ga doći pogledati. I. Liović
Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike