Sport
NOVA WEB-STRANICA I VELIKI PLANOVI

NEXE Arena za pet godina u Našicama?
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Druženje s novinarima u Starom podrumu u Feričancima i predstavljanje nove redizajnirane i moderne web-stranice, koju je izradila njemačka tvrtka s uredom u Osijeku COBE, iskorišteno je i za prezentaciju kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova našičkog rukometnog kluba. Kako ambicije i podizanje klubova na svim razinama nisu samo "mrtvo slovo na papiru" pokazuje upravo i web-stranica koja će "svjetlo dana" ugledati u ponedjeljak. Moderna i multimedijalna stranica, kakvom se mogu pohvaliti i najbolji rukometni klubovi u Bundesligi, a koja će se samo nadograđivati i biti još bolja, još prilagodljivija i još dostupnija svim sadašnjim korisnicima. Onaj najkratkoročniji cilj RK-a NEXE odnosi se na utorak i pokušaj nadoknade "minus šest" razlike iz prvog susreta protiv danskog Bjerringbro Silkeborga, što bi značilo i drugi uzastopni nastup NEXE-a u skupinama Europske lige. Određeni koraci već su pokrenuti u Rukometnoj akademiji ili kako su je nazvali u NEXE-u Rukometna akademija 2.0. Za početak u sedam osnovnih i jednoj područnoj školi krenulo se s mini-rukometom. Cilj je od sadašnjih približno 200-tinjak djece koja treniraju brojku udvostručiti, a onda čak potencijalno narasti i do brojke tisuću. Svakako zanimljive i ambiciozne planove u RK-u NEXE imaju i u pogledu infrastrukture. U planu je izgradnja ne jedne već tri dvorane. I to u razdoblju od sljedećih pet godina. Prva je u planu u Feričancima gdje je i održano predstavljanje.

- Pokrećemo se infrastrukturom, i to uz pomoć lokalnih samouprava. Općina Feričanci prijavljuje se na europske fondove i želja je dobiti jednu radnu dvoranu koja će prvenstveno koristiti Općini Feričanci, a koju RK NEXE planira iskoristiti za razvoj rukometa u feričanačkom kraju. Istovremeno planiramo jednu investiciju u kojoj bismo mi bili glavni investitori. Izgradnja jedne manje dvorane isključivo za treninge, a koja bi se nalazila pokraj postojeće dvorane OŠ Kralja Tomislava. Ta će dvorana biti namijenjena prvenstveno djeci - rekao je Ergović i onda naglasak stavio na najveći plan.

Izgradnja NEXE Arene. Kapaciteta 4000 gledatelja, što bi bila najveća sportska dvorana u Slavoniji. Zvuči pomalo nerealno?

- U Našicama želimo stvoriti uvjete za odigravanje dvoranskih sportskih priredbi najvećeg ranga. Imao sam već uspješan razgovor s gradonačelnikom Našica Kašubom i zasad smo pričali o dvije lokacije. Prva je lokacija prekoputa Pivovare, na zaobilaznici, a druga je iza Centra za socijalnu skrb pokraj postojeće dvorane gdje, čini se, ima mjesta. Ako to tako bude, to bi sigurno olakšalo posao. To sve, naravno, treba formalizirati, ali prve vijesti su obećavajuće - rekao je predsjednik NEXE-a. K.Lacković
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike