Kultura
U GALERIJI WALDINGER 25. RUJNA

Otvaranje izložbe pod nazivom "Susreti o vodi"
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Novoosnovana udruga Fantast iz Kneževih Vinograda 25. rujna s početkom u 18 sati u izložbenom prostoru Gradskih galerija Osijek u galeriji Waldinger (Fakultetska 7, Tvrđa) poziva sve umjetnike i zainteresirane sugrađane na svečano otvaranje izložbe pod nazivom "Susreti o vodi". Izložba će biti realizirana u sklopu 1. Simpozija suvremene umjetnosti "KvinArt‘‘ u okviru kojeg je održana i likovna kolonija u Kneževim Vinogradima u kolovozu. Riječ je o grupnoj izložbi tematskih konceptualnih radova dvanaest regionalnih umjetnika. Središnja tema izložbe, kao i simpozija uopće, ima za cilj problematizirati suvremeno i aktualno.

- Ovu godinu posvetili smo promišljanju o vodi; njezinoj višeznačnosti, ekološkom aspektu i filozofskom karakteru. Iako je tematski fokus izložbe voda, izbor medija kojim se umjetnici služe oslobođen je ograničenja, stoga izloženi radovi obuhvaćaju: slike, skulpture, audiovizualne instalacije, fotografije... - poručuju.

Posljednji dan izložbe, u petak, 1. listopada 2021., u 18 sati bit će projekcija dokumentarnog filma kao i diskusija koju će voditi gost, prof. Zoran Kojčić. Izložbu će biti moguće pogledati od 25. rujna do 2. listopada u sklopu redovitog radnog vremena galerije Waldinger (svakog radnog dana osim ponedjeljka od 17 do 20 sati). T.K.
Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente