Sport
CRO RACE

Karavana opet kreće iz Osijeka
Objavljeno 24. rujna, 2021.


Sve je spremno za šesto izdanje biciklističke utrke CRO Race koje će se održati od 28. rujna do 3. listopada, a tijekom kojega će svjetski vozači u šest etapa odvesti 1080 kilometara kroz Hrvatsku. Utrka će opet startati u Osijeku, a završiti u Zagrebu.

Na utrci će sudjelovati 20 momčadi od kojih su četiri iz najvišeg razreda svjetskog biciklizma, a među njima se ističu druga i četvrta momčad s ljestvice Međunarodnog biciklističkog saveza Jumbo-Visma i Bahrain Victorious. Direktor utrke, bivši hrvatski vozač Vladimir Miholjević, koji godinama dovodi biciklistički spektakl u Hrvatsku, najavio je nekoliko vrlo poznatih imena koja će sudjelovati na CRO Raceu i iz Osijeka krenuti na put po Hrvatskoj. To su sjajni penjači Simon Yates i Mikel Landaević, sprinteri Jon Aberasturi, Phil Bauhaus... Od hrvatskih vozača treba izdvojiti Josipa Rumca, jedinog hrvatskog osvajača medalje sa svjetskih prvenstava, Filipa Kvasinu, pa Frana Miholjevića...

Utrka u utorak, 28. rujna, počinje ispred osječke konkatedrale i vozi se u dužini od 237 kilometara do Varaždina. Slijedi "lička" etapa od Slunja do Otočca (187 km) pa etapa od Primoštena do Makarske (167 km), a onda i od Zadra do Crikvenice (197 km). Odluka o ukupnom pobjedniku najvjerojatnije će pasti u najkraćoj, ali i najzahtjevnijoj petoj etapi sa startom u Rapcu i ciljem u Opatiji (137,5 km). Posljednja etapa rezervirana je za posjet Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, start će biti u Samoboru, a cilj u centru Zagreba pred Hrvatskim narodnim kazalištem. I. Li.
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike