Sport
CIBALIA IMA NOVOG TRENERA

Tražim podršku i da svi stanu uz mene
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Momčad Cibalije u prvenstvo poveo je Petar Tomić, onda je Vinkovčane u dva susreta kao v.d. trenera vodio Andrej Kerić, a u četvrtak je na klupu Cibalije sjeo Darko Jozinović. S nogometnim drugoligašem s Bosuta ugovor je potpisao još prošlog utorka, ali je momčad preuzeo tek jučer, a prije popodnevnog treninga Jozinović je predstavljen javnosti.

- S našim novim trenerom brzo smo dogovorili suradnju. Svidjeli su nam se njegov pozitivan stav i optimizam. Uvjerena sam da će novi trener donijeti novu energiju i pomaknuti stvari nabolje već od subote i utakmice protiv Dubrave - kazala je predsjednica HNK-a Cibalia Dea Lasić.

Pred Jozinovićem je dosta posla. Cibalia je u drugoligaško prvenstvo ušla puna planova, ali nije išlo prema željama. Momčad nakon šest kola ima samo jednu pobjedu, dva remija i tri poraza te se nalazi pri dnu tablice. Poraz od BSK-a značio je i oproštaj od Kupa. No novi trener vjeruje kako brzo može preokrenuti stvari nabolje.

- Ne tražim nikakav alibi. Idemo raditi, a prva zadaća je konsolidacija momčadi, i to pod hitno. Dubrava TK stiže u subotu, vrijeme nam nije saveznik, imamo u međuvremenu samo dva treninga, ali nadam se da ćemo uspjeti posložiti neke stvari - počeo je Jozinović, koji se nakon dugo vremena vratio na mjesto odakle je krenuo.

- Teško mi je opisati kakvi su osjećaji u meni, neizmjerno sam sretan. Vraćam se u Vinkovce nakon 25 godina u ulozi koju sanja svatko onaj tko je ovdje rođen i bavi se trenerskim zanatom. Ovo je moj grad, ovo je moj klub, ovdje su moji početci i korijeni. Vjerujte, ne mogu pronaći pravu riječ kako bih iskazao ono što osjećam – dodao je novi trener "cibalijaša" kojemu će u radu asistirati Tomislav Bolarić, iskusni nogometni trener iz Zagreba.

Jozinović je kazao i što je bio njegov uvjet za dolazak na mjesto trenera Cibalije.

- Da svi relevantni ljudi iz Grada i kluba stanu iza mene i daju mi podršku. A to se i dogodilo, dobio sam podršku svih i stigao sam ovamo.

Informacije o momčadi Cibalije dobio je iz više izvora, ali ne i od svog prethodnika Petra Tomića, s kojim se nije sastao, a i ne misli. Osim Tomislava Bolarića u stručnom stožeru ostaje Marijan Antolović kao trener vratara, a kao predstavnik kluba na službenim utakmicama ostaje Ivan Karaula. I. Liović
Najčitanije iz rubrike