Regija
OBNOVA ŽELJEZNIČKE PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR PREMA PLANU

Završetak radova do kraja 2022. godine
Objavljeno 24. rujna, 2021.
VUKOVAR



Radovi na obnovi željezničke pruge Vinkovci - Vukovar, započeti u travnju 2020. godine, trebali bi biti završeni do kraja 2022., rečeno je u Vukovaru, gdje je HŽ Infrastruktura predstavila tijek radova na projektu nadogradnje i elektrifikacije pruge od Vinkovaca do Vukovara, a u koji se ulaže nešto više od pola milijarde kuna iz Europske unije.

Projekt je to, naime, u vrijednosti od 542,6 milijuna kuna, od čega su 85 posto nepovratna sredstva EU-a, a ostatak su sredstava osigurana iz državnoga proračuna. “Udaljenost između Vinkovaca i Vukovara od 18,7 kilometara putnici će uskoro prelaziti dvostruko brže - s dosadašnjih 40 na 20 minuta, dok će prometovanje teretnih vlakova biti skraćeno na 30 minuta, a obnovit će se i kolodvori Vukovar i Borovo naselje te stajališta Nuštar i Bršadin - Lipovača”, rekao je voditelj projekta nadogradnje i elektrifikacije postojeće željezničke pruge od značenja za međunarodni promet M601 Vinkovci - Vukovar, Marko Žganec. Projektom je, istaknuto je, obuhvaćena cjelokupna rekonstrukcija i obnova postojeće jednokolosječne pruge s nadogradnjom i elektrifikacijom.

Prema Žganecu, radovima će se osigurati nova funkcionalna rješenja željezničko-cestovnih prijelaza, izgradit će se pješački pothodnici, omogućiti lakši pristup osobama smanjene pokretljivosti, izgradit će se i zidovi za zaštitu od buke te omogućiti bolji pristup kolodvorima i stajalištima jer će se izgraditi parkirališta za automobile i bicikle.

Radove izvodi zajednica španjolskih tvrtki Comsa S.a. i Comsa Instalaciones Y Sistemas Industriales S.a, s kojima je ugovor potpisan u prosincu 2019. S.B.
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike