Regija
USPJEH UČENICE 4. RAZREDA OŠ EUGENA KUMIČIĆA

Lara Jukić u svjetskoj završnici natjecanja u poznavanju engleskog
Objavljeno 24. rujna, 2021.
SLATINA



U Slatini se o njoj govori: učenica 4. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Lara Jukić vratila se iz Italije, gdje je od 19. do 22. rujna sudjelovala u završnici svjetskog natjecanja u poznavanju engleskoga jezika Hippo Competition u mjestu Lido di Jesolo nedaleko od Venecije.



Nakon što je bila izvrsna na državnoj razini natjecanja 29. svibnja ove godine u zadacima čitanja s razumijevanjem i zadacima uporabe engleskog jezika, Lara se plasirala u svjetsko finale u ovom natjecanju. U pratnji mentorice Kristine Premec ona je 19. rujna otputovala u Italiju, gdje su već prvoga dana na sastanku koordinatora s kandidatima i mentorima podijeljena zaduženja i vremenik natjecanja. Drugoga dana uslijedilo je natjecanje koje je obuhvaćalo ispit govorenja, ispit čitanja i pisanja, Hippo test, te ispit slušanja s razumijevanjem. Prema riječima voditeljice Premec, sve ispite Lara je odradila opušteno i s osmijehom na licu, a rezultate su zajedno čekale u avanturi obilaska Venecije. Nakon razgledanja brojnih znamenitosti, posljednjega dana svjetskog natjecanja Hippo Competition sudionici finala okupili su se u večernjim satima u dvorani Teatro Vivaldi, gdje su proglašena prva tri mjesta po kategorijama.

Iako je Lara pokazala zavidno znanje, ovaj joj je put izmaknulo "postolje", ali se plasirala u gornji dio tablice u svojoj kategoriji, što je izvrstan uspjeh s obzirom na konkurenciju od 31 natjecatelja. Svakako, tako lijep rezultat Lari će biti poticaj da se nastavi boriti i dalje.

Kako je istaknula nakon povratka u Slatinu, pokušat će se već ove godine ponovno vratiti u Lido di Jesolo jer voli engleski, a ostalo je još mnogo neistraženog u tom talijanskom gradu. Čestitke Lari i njezinoj mentorici Kristini uime cijele škole uputila je ravnateljica Božica Majhen.

– Vi ste za nas pobjednice već samim sudjelovanjem, jer je Lara postala prva učenica naše škole koja se uspjela plasirati na svjetsko finale u ovom natjecanju otkad škola sudjeluje. Ponosni smo na Larin uspjeh i veselimo se njezinu žaru za napredovanjem do još boljeg rezultata – rekla je ravnateljica Majhen.

Ponosni roditelji Sanela i Damir kažu da Lari natjecanje nije bilo veliko opterećenje i bilo je samo nastavak njezinih svakodnevnih "digitalnih" aktivnosti, a sretni su što je ona to natjecanje shvatila više kao zanimljivu i zabavnu igru nego kao pravo nadmetanje u kome mora biti bolja od konkurencije. Vjerojatno je zbog takve opuštenosti i bila iznimno uspješna, kažu. Zahvalni su Larinoj školi za stečena znanja i što je njihovoj Lari omogućila tako lijepo iskustvo.



Petar Žarković
Lara je sve ispite odradila vrlo opušteno i s osmijehom, kaže njezina mentorica Kristina Premec

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike