Osijek
INTERREG PROJEKT OSIJEKA I NOVOG SADA

Znatno podigli razinu socijalnih usluga kroz Inclusive Community
Objavljeno 24. rujna, 2021.
U Osijeku je održana završna konferencija Interreg projekta Hrvatska – Srbija, prekogranične suradnje Osijeka i Novog Sada “Inclusive Community”, kojem je cilj bio podizanje razine socijalnih usluga. Sudionicima je na uspješnom projektu čestitao dogradonačelnik Dragan Vulin.

”Osijek je kroz ovaj projekt dobio inovaciju kroz e-socijalnu karticu, koju će korisnici moći upotrijebiti za razne namjene, uređeni su prostori Crvenog križa za podjelu hrane, poticat ćemo takve projekte i dalje na korist sugrađanima koji su u potrebi. Ići ćemo i šire od ove priče, i to za sve sugrađane kako bi i oni mogli koristiti jednu karticu, koja bi trebala biti i u elektroničkom obliku, za sve gradske usluge koje su dio gradskog sustava, ali i povezati sve to skupa i s institucijama i ustanovama koje su u nadležnosti više razine, tako da Osječani mogu pristupiti vrlo jednostavno svim uslugama s jednog mjesta na svom pametnom telefonu”, najavio je Vulin.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, kaže da su u projektu tri partnera s hrvatske i jedan sa srpske strane. DKolektiv je nositelj projekta, a tu su i Hrvatski Crveni križ i Grad Osijek, a s novosadske strane partner je Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu Novi Sad, Novosadski humanitarni centar.

- Radi se na poboljšanju socijalnih usluga cijelog sustava. Što se Osijeka tiče, DKolektiv otvorio je dnevni boravak, gdje rade s ciljanim skupinama, Crveni križ uredio je socijalni servis u podjeli hrane, odjeće i higijenskih potrepština, a Grad Osijek unaprijedio je sustav e-socijalnih kartica te izradio software i uključio pružatelje socijalnih usluga u cijeli sustav, gdje će korisnici imati jednostavniji i lakši pristup dostupnim socijalnim uslugama koje pružamo i njima se koristiti na dostojanstven način u ugodnom ambijentu pružatelja, naših partnera. Projekt je vrijedan 371.000 eura – objasnio je Kristić.

Novi Sad je uredio jedan segment koji se tiče angažmana volontera, osmislili su volonterski program za zajednicu za stare i djecu, savjetovalište za osobe koje su u krizi mentalnog zdravlja i uređenje prostorija društvenog centra.

Na konferenciji su o postignućima iz projekta govorile i Lejla Šehić Relić, direktorica DKolektiva, Vedran Radanović, projekt-menadžer u Crvenom križu Osijek, te Danijela Korač Mandić, koordinatorica projekta u Novosadskom humanitarnom centru. D. Pejić
aOsijek je unaprijedio sustav e-socijalnih kartica, izradio software i uključio pružatelje usluga u sustav

Možda ste propustili...

U CENTRU ZA EDUKACIJU OSJEČKOG CRVENOG KRIŽA U ORAHOVICI

Počinje savjetovanje o obuci neplivača

JESENSKI ŠKOLSKI SAJAM TRGOSA

Opet dokazali da im je srce veliko

MISIJSKA NEDJELJA 24. LISTOPADA

Dobrovoljni su prilozi namijenjeni misijama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KBC-OVA OFTALMOLOGIJA IMA NOVI MIKROSKOP

Godišnje 2000 operacija sive mrene, lista čekanja 338 dana

2

EFOS: BUSINESS FUTURE IN CROATIA

Kad završite fakultet, ostanite u Hrvatskoj

3

PANEL-DISKUSIJA U OKVIRU HRVATSKO-MAĐARSKOG PROJEKTA

Vidljivost turističke ponude i destinacija nezamisliva je bez uključivanja medija