Mozaik
NIZ KONCERATA ZA BUĐENJE SVIJESTI

Zvijezde nastupaju na Global Citizen Live na binama diljem svijeta
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Neka od najvećih pop-imena, od Billie Eilish do BTS-a i Eltona Johna, poduprijet će u subotu svojim nastupima Global Citizen Live u nastojanju da se podigne globalna svijest o klimatskim promjenama, gladi i pravu na pristup cjepivu za sve. Koncerti koji se priređuju u New Yorku, Parizu, Lagosu, Riju, Sydneyu, Mumbaiju i drugim gradovima bit će prenošeni globalno, a poklapaju se s ovotjednim zasjedanjem Opće skupštine UN-a. Zvijezde će pozvati i G20 na akciju, kao i sudionike klimatskog sastanka COP26 u studenome. Eilish i Coldplay nastupit će u njujorškom Central Parku, a pridružit će im se Jennifer Lopez, Camila Cabello, Shawn Mendes i Burna Boy. Ed Sheeran nastupit će u Parizu s Eltonom Johnom, uz podršku Doja Cat, Black Eyed Peas i Stormzy. Femi Kuti nastupa u Nigeriji, Alok u Riju te Duran Duran i Kylie Minogue u Londonu.

"Na šest kontinenata umjetnici će pomoći građanima u zahtjevima da vlade, velike korporacije i filantropi rade zajedno na obrani planeta i porazu siromaštva", navodi se u priopćenju nevladine organizacije Global Citizen. Organizacija se usredotočuje "na najhitnije, međusobno povezane prijetnje koje najteže pogađaju siromašne - klimatske promjene, jednakost u pristupu cjepivu i glad". Niz drugih umjetnika - uključujući Metallicu i The Weeknd - također je uključen, uživo ili snimkama.

Global Citizen rekao je da želi posaditi milijardu stabala, milijardu cjepiva dopremiti najsiromašnijim zemljama i obroke za 41 milijun ljudi na rubu gladi. Organizacija je već stajala iza drugih dobrotvornih događaja, uključujući "Vax Live: Koncert za ponovno okupljanje svijeta" ove godine u Los Angelesu. To je okupilo glazbenike, glumce, slavne osobe, svjetske lidere, čak i Papu, u jedinstvenom pozivu na globalno cijepljenje u borbi protiv COVID-19. Global Citizen sebe opisuje kao pokret s misijom okončanja ekstremnog siromaštva do 2030. i koristi se poticajima poput ulaznica za koncerte kako bi potaknuo na provođenje pritiska na vlade u području pitanja koja se tiču ​​održivosti i jednakosti.

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Ghebreyesus podržao je najnoviju kampanju pozvavši na jednakost u pristupu cjepivu. "Ne možemo zanemariti ovu veliku nejednakost ni postati samozadovoljni", kazao je Ghebreyesus. H
Eilish i Coldplay u New Yorku, Ed Sheeran u Parizu s Eltonom Johnom, Duran Duran i Kylie u Londonu...

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike