Mozaik
INSPIRIRANI SVE VEĆIM NASILJEM NAD ŽENAMA

Adastra objavila spot "Tanki zid"
Objavljeno 23. rujna, 2021.
I ove se godine 22. rujna obilježio Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ponovno s tendencijom rasta kojim ovakva vrsta nasilja postaje gorući problem ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu. U nas je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ukupno stradalo 5960 osoba. Od tog je broja 4506 žena, što je povećanje od 23,7 % u odnosu prema 2019. godini. Čak je 14 žena izgubilo život. Nijedan oblik nasilja ne smije se tolerirati i zapravo je vrlo tanak zid između tolerancije i nasilja. "Tanki zid" naziv je i nove pjesme grupe Adastra, koja je inspirirana upravo rastućim brojem kaznenih djela vezanih uz nasilje nad ženama. Autori glazbe i stihova su frontmen Adastre Jeronim S. Marić i Zoran Brajević.

- Htjeli smo pjesmom i spotom upozoriti na to da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati, nego prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama - kaže Jeronim, koji je i autor spota.

Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pjesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu. T.K.
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike