Tehno
TEST: PHILIPS 65PUS8545

165 cm u dijagonali nudi istinsko uživanje u sadržajima
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Osim same veličine televizora, impresivno je i metalno postolje na kojemu TV stoji

Među proizvođačima televizora Philips je definitivno jedan od najprepoznatljivijih. Nije teško pogoditi da je za to najviše zaslužna Ambilight tehnologija osvjetljavanja koja gledanje sadržaja na televizoru podiže na viši nivo i nakon kojeg vraćanje na televizore bez te mogućnosti više neće biti moguće.



Slično kao kod nekih drugih brendova, recimo kao kod BMW-a s njegovim "angel eyes" svjetlima, tako se i televizor Philips ne kupuje bez Ambilight osvjetljenja. No, to je tek jedna od odlika koje krase vrhunski Philips 65PUS8545. Iza kriptične oznake krije se 65-inčni TV serije 8.

Android TV


Philips 65PUS8545 zaista je velik TV. Sa svojih 165 cm u dijagonali nudi istinsko uživanje u sadržajima, a u usporedbi s manjim 55-inčnim modelima, tih dodatnih 25 cm u dijagonali itekako se vidi. Stoga, za početak, ako se dvoumite između 55 ili 65 inča, naša topla preporuka je 65 inča. Naravno, ako vam prostor to dopušta. Philips 65PUS8545 krasi minimalistički dotjeran izgled. Osim same veličine televizora, impresivno je i metalno postolje na kojemu TV stoji. Nakon brze postave, TV je spreman za rad. Od priključaka Philips 65PUS8545 opremljen je s četiri HDMI ulaza, dva USB priključka, optičkim audioizlazom, LAN i Common Interface Plus (CI+) utorima. Svi HDMI ulazi nude podršku za 4K i ARC te EasyLink (HDMI-CEC). Od prijemnika, TV stiže s ugrađenim DVB T2/C/S2 prijemnicima s pomoću kojih je osiguran prijem svih digitalnih zemaljskih, kao i kabelskih i satelitskih kanala. Jednom postavljan – TV je spreman za rad. Prilikom uključivanja dočekuje nas Android TV s brzim postavkama i prijavom s našim Gmail računom. Philips je jedan od pionira u korištenju Android TV operacijskog sustava na svojim televizorima. Još od proljeća 2015. godine Philips gotovo sve svoje televizore oprema ovim izvrsnim operacijskim sustavom. Zašto volimo Android TV, nije teško zaključiti. Naime, kao i kod pametnih telefona, uz ovaj OS televizor postaje centralno mjesto multimedije svakog doma. Povezivanje s ostalim uređajima poput računala ili servera, ugrađen Chromecast, more dostupnih aplikacija te brz i intuitivan rad – odlike su koje krase Philips 65PUS8545 koji pokreće Android TV (trenutno verzije 9). Aplikacije poput Netflix, Prime TV, Max TV, YouTube, Spotify i brojne druge nalaze se u Trgovini Play baš kao i na pametnom telefonu, a njihova integracija je odlična.

Uronite u sadržaj



Philips 65PUS8545 dio je takozvane Performance serija TV-a iz Philipsa koji donose podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos. Ukratko, to znači da ćemo s Philips 65PUS8545 uživati u vrhunskoj slici, ali i u vrhunskom zvuku. Podrška za ove vrhunske Dolby formate zvuka i slike znači kako će HDR sadržaji koje gledamo na TV-u izgledati i zvučati fantastično realistično. Bez obzira na sadržaj (film, serija, igra), uz Dolby Vision i Dolby Atmos uživamo u nenadmašnom kontrastu, svjetlini i bojama koje savršeno odražavaju sadržaj koji gledamo. Slika će uz to biti popraćena jasnim, detaljnim i prostornim zvukom, pa će za veliku većinu korisnika ugrađeni zvučnici na Philips 65PUS8545 biti sasvim dovoljni. Za vrhunsku sliku osim panela zaslužan je i procesor slike P5. Philips P5 engine pruža najbolju sliku bez obzira na njezin izvor. Detalji imaju zamjetno veću dubinu, boje su živopisne, a nijanse prirodne. Osim boje, ovaj procesor radi i na kontrastu, ali i na osvježavanju slike za savršeno uglađene pokrete. Osim vrhunske slike, dojam gledanja sadržaja na ovom televizoru itekako podiže Ambilight pozadinsko osvjetljenje na tri strane (gornja te bočne strane TV-a). Svi oni koji već posjeduju Philips Ambilight televizor znaju o čemu govorimo, a svi ostali – ovo je iskustvo koje morate doživjeti. Ambilight je dogurao do svoje treće iteracije i definitivno je najbolje integriran uz nekoliko različitih profila kako ovo osvjetljenje želimo koristiti. Zgodna opcija je alarm gdje se TV sam polako uključuje i svjetlima simulira svitanje uz laganu glazbu i prikaz, primjerice prognoze za danas. Ovaj TV zaista svojim mogućnostima podiže svaki prostor na viši nivo. Philips 65PUS8545 nudi podršku i za Philips Hue, pa ako već koristite ovaj ekosustav, Philips TV s Ambilight osvjetljenjem logičan je izbor.

Proširenje osvjetljenja s Philips Hue sustavom otvara posve drugu dimenziju gledanja TV-a, no to ostavljamo za neki drugi put. Cijena Philipsa 65PUS8545 iznosi oko 6000 kuna, što je više no fer s obzirom na ponuđeno. Stoga, tražite li jedan TV za sve – onda je to Philips 65PUS8545.

Marin Režić

Cijena Philipsa 65PUS8545 iznosi oko 6000 kuna, što je više no fer s obzirom na ponuđeno

Detalji imaju zamjetno veću dubinu, boje su živopisne, a nijanse prirodne

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike