Sport
TEŠKA ZADAĆA ZA NEXE

Može se nadoknaditi ovaj minus. Samo treba vjerovati
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Našičane su u Danskoj potpuno dotukli primljeni pogodci na prazan gol

Imali su rukometaši NEXE-a dva pogotka minusa na poluvremenu u Silkeborgu. U prvom napadu u nastavku Mario Tomić je smanjio na 16:15. Bilo je samo "minus 1", a manje od pola sata kasnije semafor je pokazivao 33:27 za domaćina.



Tim je rezultatom završilo "prvo poluvrijeme" drugog pretkola EHF Europske lige. Bjerringbro Silkeborg stekao je velikih šest pogodaka razlike uoči uzvrata koje se u utorak (28. rujna) u 18.45 sati igra u Našicama. Potpuno je jasno, pred rukometašima NEXE-a je teška misija, ali ne i nemoguća. Neke stvari treba zadržati, poput sjajnih izdanja vratara, prije svih Morena Cara, koji je zapravo držao NEXE u igri nekih 45 minuta. Odličan je ponovno bio Halil Jaganjac. Deset postignutih pogodaka protiv danskog viceprvaka bila je još jedna njegova sjajna predstava i potvrda da više nije samo reprezentativni potencijal nego već sada igrač na kojeg se i izbornik Hrvoje Horvat, kao i Branko Tamše u NEXE-u mogu osloniti. Problem kod Jaganjca bila su već dva isključenja u ranoj fazi igre, već u prvom poluvremenu. Općenito, igra s igračem manje i primljeni pogodci na prazan gol bili su presudni u prvoj utakmici danskog i hrvatskog viceprvaka.

- Još pričam vruće glave, ali mislim da su kod našeg igrača manje oni i napravili razliku. Fulali smo dva-tri čista zicera, pogađali stative i, umjesto da posve uhvatimo priključak, dogodila su se i naša isključenja. Umjesto da zabijamo, primali smo u tri-četiri navrata golove na prazan gol. Ti poklon-bonovi nisu bili samo tako davani. Oni su to pretvarali u pogotke i naravno da moral, koliko god bio jak, mora pasti. Primili smo previše golova. Teško je kada se danski stroj razleti po terenu - pričao je trener NEXE-a Branko Tamše, koji se neće složiti kako je prvo poluvrijeme bilo posve dobro.

- Igra se 30 minuta, a mi nismo bili odlični svih 30 minuta. Bili smo dobri dok smo imali koncentraciju, dok smo radili ono što smo se dogovorili i u napadu i u obrani. Pomogao nam je tada i golman, ali to nismo iskoristili. Prije svega u našoj tranziciji, premalo smo puta bili agresivni, pogotovo nakon dobre obrane. I što sad? Nada umire posljednja. Ovo nije rezultat koji se ne može nadoknaditi. U to treba vjerovati. A vjerujemo kako su igrači NEXE-a počeli u to vjerovati čim su sjeli u zrakoplov za povratak u Hrvatsku. Vjeruje u veliki preokret i Tamše.

- Već sam rekao dečkima da ćemo se tjedan dana jako, jako pripremati za uzvrat. Ako su oni to napravili i pobijedili šest razlike, onda možemo i mi. Ja u to čvrsto vjerujem. Neka nam sve one stative i ono što je išlo pokraj gola sada realiziramo. Nadamo se da ćemo imati i malo veću širinu, ali 16 koji istrče protiv Silkeborga moraju učiniti sve ne bi li ušli u EHF Europsku ligu.

Već sada Tamše i njegovi igrači dozivaju i publiku. Trebat će i njihova pomoć u uzvratu u utorak. I svi oni moraju vjerovati kako se to može.



Krešimir Lacković
B. SILKEBORG        33 (16)

NEXE        27 (14)

SILKEBORG - Jysk Arena. Gledatelja: 1671. Suci: Bartosz Leszczynski i Marcin Piechota (Poljska)

BJERRINGBRO SILKEBORG: Lovkvist (7+0), Sjostrand (3+0), Hallback 3, Boldsen 2, Oris Nielsen 5, Lassen 5, Gade Nielsen 2, Lyngaard 4, Andersen 3, Toft Hansen, Bogojević 3, Skott, Horgen 1, Tilsted 5 i Sonn.

NEXE: Car (11+0), Radovanović (3+0), Mileta 5, Barišić-Jaman, Vejin 4, Jelinić 1, Vida, Blažević, Velkavrh 1, Severec 1, Godec, Moslavac 1, Tomić 4, Jaganjac 10, Kavčič i Pribetić.

SEDMERCI: Bjerringbro Silkeborg 2(2), NEXE 4(4); ISKLJUČENJA: Bjerringbro Silkeborg 10 minuta (Boldsen 2, Lassen 2, Andersen 2, Toft Hansen 2, Bogojević 2), NEXE 12 minuta (Barišić-Jaman 2, Severec 2+2, Moslavac 2, Jaganjac 2+2). Crveni karton: Severec (NEXE)

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike