Sport
FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Dječja i obiteljska, a onda
dan poslije "glavna" biciklijada
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Subotnji polasci su iz četiri grada, Belišća (9.30), Osijeka (10) te B. Manastira i Vukovara (11)

Posljednji rujanski dani i ove će godine pripasti ljubiteljima vožnje biciklom. U petak i subotu na programu je Festival biciklističke rekreacije Hrvatske - FEBIRE koji je prošle godine okupio više od 600 biciklista. Ove se godine očekuje i veća brojka, čemu će sigurno pridonijeti i prekrasna ranojesenska “podloga” u vidu sunčanog i toplog vremena kakvog najavljuju meteorolozi za vikend.No, za mnoge ljubitelje bicikliranja vremenska prognoza i nije bila presudna o odluci ponovnog sudjelovanja u ovom sportsko-rekreacijsko-turističkom događaju. Uživanje na dva kotača, vožnja slavonsko-baranjskim krajolicima te druženje s “istomišljenicima” za mnoge je postalo nezaobilazna zanimacija, pa i ne čudi masovnost na ovom događaju. Nije stoga nimalo nerealno očekivanje rekordnog broja sudionika ove godine na FEBIRE-u, koji će ovaj put trajati dva dana, u petak (24.) i subotu (25.).

U petak će se održati dvije biciklijade, dječja i obiteljska. Dječja će početi u 9.30 na igralištu u Sokolskom centru (Zvonimirova 5), gdje će najmlađi biciklisti pokazati svoje umijeće na biciklu, a već tradicionalno bi se trebali i upoznavati s pravilima ponašanja u prometu. Od 17 sati ispred Veslačkog kluba Iktus krenut će obiteljska biciklijada, zajedničkom suradnjom s Javnom upravnom agencijom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ-a u sklopu obilježavanja Dana Drave.

Na FEBIRE 2021. možete se prijaviti OVDJE.

Glavni događaj FEBIRE-a bit će u subotu, kada će ponovno iz četiri grada krenuti biciklističke karavane. U 9.30 start je u Belišću, u 10 sati u Osijeku (ispred VK Iktus), a u 11 sati u Belom Manastiru i Vukovaru.

Za sve četiri startne lokacije može se prijaviti online prije “utrke”, ali i na sam dan, neposredno na startu, što će vjerojatno mnogi i učiniti. Iz Belišća, Belog Manastira i Osijeka ponovno se očekuje vožnja u rekreativnom tempu, a vukovarski dio karavane ponovno će biti za one koji su spremniji brže vrtjeti pedale. Cilj za sve četiri karavane je u Kopačkom ritu, u Zlatnoj Gredi, gdje su organizatori i ove godine priredili popratne sadržaje. Jedan od njih je koncert Igora Delača, u tamošnjem Lovačkom domu, a i nakon njega bit će drugih događanja na različitim destinacijama. Nakon završetka FEBIRE-a sudionici će se moći uputiti na Vinski maraton u Zmajevcu, revijalnu utrku s braćom Sinković i braćom Lončarić u sklopu Iktus Challenga, kao i na opuštanje uz “In da sofa”.

Ovo je ukupno 16. Febire, a četvrti koji organizira Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko-baranjske županije, uz potporu Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju i Športske zajednice OBŽ-a.

Goran Roguljić

600-tinjak biciklista sudjelovalo je lani na FEBIRE-u, a ove se godine očekuje i veći broj

Možda ste propustili...

OČEKIVAN PORAZ SPAČVE

Da se bar igralo 30 minuta

HRVATSKI IZBORNIK JASNO PORUČIO: "DOŠLI SMO POBIJEDITI"

Sad smo svi bijelo-plavi. Mile i Borna su tu, ali dolaze mlađi, konkurencija je jaka

VRIJEDNOSNICE OSIJEK UPISALE TREĆU POBJEDU U HT PREMIJER LIGI

Igralo se na posljednju loptu, koja, na sreću domaćina, nije ušla