Sport
NOGOMETNI KUP HRVATSKE

U susjedskom obračunu
ništa novo, Cibalia je bolje
krenula, pobjedu slavio BSK
Objavljeno 22. rujna, 2021.

Sraz susjeda i dobrih znanaca iz drugoligaškog društva otišao je zasluženo na stranu domaćina, a putnika u osminu finala Kupa Hrvatske odlučio je jedan pogodak. Gostima iz Vinkovaca pripala je uvodna četvrtina susreta, nakon čega su nogometaši BSK-a počeli igrati, postigli su pogodak i (is)kontrolirali igru te se na kraju radovali.



Momčadi su otvorenoga garda ušle u susret, ali su Vinkovčani od treće minute nagovijestili razdoblje svoje bolje igre, odnosno dominacije. Tada je iz desnog kuta na pet metara ubacio Bubnjar, a pred vratima skočio Oršolić i glavom šutirao iznad grede. Šest minuta kasnije Bubnjar se izborio za obećavajuću poziciju na 14 metara ciljajući lijevi donji Đilasov kut koji je blokirao netko od žuto-plavih te spriječio prolaz lopte. Ona je i nadalje češće bila u gostujućih nogometaša koji su u 25. minuti probili lijevi bok preko Mešanovića, koji je centrirao na prvu vratnicu gdje je utrčao Perić-Komšić i butinom šutirao u bliži kut koji je pokrio Đilas. Nakon toga su domaći odbacili nebeskoplave od svojih vrata i počeli se približavati protivničkima. Prvi ih je put ugrozio Mišić udarcem s 30-ak metara pod gredu, odakle je Runje paradom loptu izbio u korner. Iz desnog je kuta potom Mišić ubacio na drugu vratnicu, gdje je skočio Gačić i glavom šutirao u suprotni kut, iz kojeg je s gol-crte opasnost otklonio Mešanović. Novu je za Vinkovčane neposredno uoči odmora kreirao Gbane projurivši po lijevoj strani te ubacivši pred vrata gdje je Runje izbio loptu na glavu Ilića koji ju je s desetak metara poslao u mrežu - 1:0.

Sličnu su situaciju isti igrači BSK-a kreirali na početku nastavka kada je Gbane ponovno slijeva pronašao Ilića na prvoj vratnici koji je loptu poslao pokraj nje. Trebalo je proteći 20 minuta pa da se dogodi novo uzbuđenje, i to opet pred gostujućim vratima. Slijeva je na drugu stranu centrirao Župan, odakle je Periša vratio pred vrata, gdje je netko od Cibalijinih nogometaša u zadnji tren izbio loptu ispred Šimičića. Privremeni vinkovački strateg svježim je snagama pokušao promijeniti tijek susreta, ali se uočavao izostanak moći iako su gosti do kraja u dva navrata ozbiljnije zaprijetili preko Bajića. U 69. minuti prvo je centaršut Pušića slijeva glavom skrenuo preko grede, a u 80. se soloprodorom probio nadomak bjelobrdskog 16-erca i šutirao pokraj donjeg lijevog kuta. Zaključivši tako uzbuđenja jer ih potom više nije bilo, tako da su domaćini ponovili najveći klupski doseg u Kupu Hrvatske. D.Lekšan
BSK 1(1)

CIBALIA 0

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica) 7. Strijelac: 1:0 Ilić (45). Žuti krtoni: Župan, Periša, Lozić (BSK), Tomašević i Pavlak (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Đilas 7, Periša 6,5, Gačić 7, Majtanić 7, Župan 7 (od 90. L. Mihaljević -), Gbane 7,5, Mišić 7, Čikvar 6 (od 68. Žutić 6), Ilić 7,5, Selbol 6,5 (od 84. I. Mihaljević -), Šimičić 6 (od 68. Lozić 6,5).

CIBALIA: Runje 5,5, Oršolić 6,5, Tomašević 6,5, Stanić 6, Išasegi 6 (od 87. Knežević -), Filipović 5,5 (od 76. Pavlak -), Pušić 6,5, Mešanović 7, Diyoke 6 (od 64. Bajić 6,5), Bubnjar 6,5 (od 64. Miljanić 6), Perić-Komšić 6 (od 76. Dogan -).

IGRAČ UTAKMICE: HRVOJE ILIĆ (BSK)

Tomislav Steinbrückner

trener BSK-a

Ostvarili smo pobjedu koju smo željeli, bilo je više šansi za pogodak, ali i taj jedan je bio dovoljan. Veseli me i što smo protivnika limitirali, pa nam nije stvorio više prilika. Sad nam u osmini finala Kupa slijedi obračun s Dinamom, a to je ono što smo u klubu i željeli

Andrej Kerić

v. d. trenera Cibalije

Mi smo jedina momčad na svijetu kojoj tijekom utakmice suparnik ne opali ni jedan udarac u okvir vrata, a pobijedi. U 45. minuti, u najgorem trenutku, primili smo gol nakon pogreške našeg vratara Runje, koji i nije imao nekog posla

Najčitanije iz rubrike