Sport
POSLASTICA U OSMINI FINALA ZA SLAVONCE

BSK čeka sudar s modrima, Hajduk stiže u Belišće, a Rijeka u Oriovac
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Branitelji naslova, nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala Kupa Hrvatske nakon što su u Rijeci na Krimeji pobijedili drugoligaša Orijent 1919 sa 4:1. "Modri" su rutinski stigli do pobjede protiv trećeplasirane momčadi Druge HNL. Poveli su 3:0, riječki sastav je potom smanjio na 1:3, no bio je to samo počasni gol domaćina. U nastavku je hrvatskli prvak zabio još jedan pogodak za konačnih uvkerljivih 4:1. Pogotke za Dinamo postigli su Duje Čop (28), Marin Leovac (46), Deni Jurić (56) i Luka Menalo (69), dok je za Orijent strijelac bio Edin Fatić (62).

Osim bjelobrdskog BSK-a koji je u susjedskom i drugoligaškom obračunu svladao Cibaliju (1:0), u srijedu popodne uspješna su bila još dva slavonska predstavnika. Oriolik je osminu finala izborio u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici svladavši Zagreb, momčad koja je daleko od svojih najboljih dana. Oriovčani su slavili s 1:0, a pogodak odluke zabio je Goran Jurić u 38. minuti utakmice. Trećeligaš iz Belišća nije imao problema na svom Gradskom stadionu protiv još jednog trećeligaša, Vinogradara. Belišćani su pobijedili s čistih 4:0, a tko će u osminu finala je brzo riješeno. Pogotke su Belišće zabili su Luka Pačar, Ante Jurić, Stjepan Poljak i Toni Vinogradac. Dalje je prošao i Rudeš svladavši Bjelovar s 5:1.

Slavonski predstavnici jedva čekaju osminu finala Kupa, posebice BSK, Belišće i Oriolik. Osijek u sljedećoj fazi Kupa igra s Rudešom, dok će drugoligaš BSK odmjeriti snage s braniteljem naslova Dinamom. U listopadu u Belišće na nogometnu feštu stiže splitski Hajduk, dok u Oriovac dolazi Rijeka. I. Li.
REZULTATI 1/16 FINALA
Orijent 1919 - Dinamo 1:4, Zagreb - Oriolik 0:1, Belišće - Vinogradar 4:0, Bjelovar - Rudeš 1:5, BSK Bijelo Brdo - Cibalia 1:0; igrano u utorak: Pitomača - Rijeka 0:7, Dugopolje - Lokomotiva 8:9 (1:1), Vuteks Sloga - Istra 1961 0:3, Mladost Ždralovi - Inter 3:1, Primorac Biograd - Hajduk 1:2; 14. rujna: Nehaj - Gorica 3:7; 15. rujna: Bednja - Osijek 0:3. Ostali parovi: Sesvete - Varaždin, Rudar Labin - Split, Međimurje - Šibenik i Karlovac - Slaven Belupo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike